joi, mai 15, 2008

Angajaţi ai primăriei, complici


14 percheziţii, 12 oameni reţinuţi şi un prejudiciu estimat la un milion de euro! Poliţiştii bucureşteni au descoperit o adevărată reţea care se specializase în înşelarea unor bieţi bătrâni.
Ca să le ia locuinţele ori terenurile, suspecţii nu ezitau să-i sechestreze, ţinându-i fără apă şi hrană. Printre membrii reţelei se numără şi doi funcţionari ai Primăriei Sectorului 5.
The image “http://www.collectors-badges.com/images/Badges%20Non-Continental/romania_police__politia.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.http://www.police-patch.eu/Galeria/wanted/romania%20politia.gif
Cele 12 persoane, cinci femei şi şapte bărbaţi, sunt acuzate că, în perioada 2006-2008, au vândut fără drept proprietăţile mai multor bătrâni.
Doi funcţionari ai Primariei Sectorului 5 facilitau toată operaţiunea: îi identificau pe bătrânii cu situaţii sociale precare şi, împreună cu alte persoane, mergeau acasă la aceştia. Sub pretextul că vor să le aducă ajutoare de la autorităţile locale, le sustrăgeau actele de proprietate şi de identitate. Cu ele reuşeau să vândă locuinţa unor oameni tot din interiorul grupării. Nu scoteau apartamentele pe piaţă decât după ce bătrânii mureau.
Cele 12 persoane au fost audiate de procurori. Dintre cei 12 suspecţi numai patru au primit mandate de arestare pentru înşelăciune, furt şi lipsire de libertate.

Vanghelie îi dă dreptate lui Băsescu
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie îi dă dreptate şefului statului, Traian Băsescu în legătură cu existenţa unui bancomat după care ar funcţiona anumiţi jurnalişti. Declaraţia a fost făcută la conferinţa de presă care a urmat scandalului iscat din cauza reţinerii a doi funcţionari din cadrul Primăriei sectorului 5, care sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi abuz în serviciu.
"Ce spune Traian Băsescu este adevărat. S-a băgat în tonomat euroiul şi au început să vomite unii băieţi din presă, în funcţie de banii pe care i-au luat şi au început să afirme tot felul de lucruri care nu au nici un fel de legătură cu persoana mea ţinând cont şi de faptul că nu este normal pentru că este o campanie electorală, dar nu am nici un fel de legătură şi nu am de ce să fiu învinovăţit (...). Fac parte din puţinii primari ai României care nu am semnat titlul de proprietate acolo unde am considerat că actele nu sunt în regulă. Şi dacă pe mine, încearcă un băiat de ăsta din presă să afirme precum că nu se dau nu ştiu ce taxe la Primărie din cauză că nu ştiu ce şi nu ştiu cum îl invit să se ducă Mama Dracului pentru că în România trăim cu toţii aşa şi pentru că unii din presă iau bani. Este anormal într-o campanie electorală un maimuţoi să apară la televizor şi să spună despre mine că de aia nu se dau taxele la handicapaţi din cauză că eu mă ocup sau că primăria se ocupă", a declarat primarul sectorului 5 al Capitalei.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/1041713/1/vanghelie-portret-01-vtmic.jpg

Sebastian Bodu: Aşa îi pasă lui Marian Vanghelie!

Candidatul PD-L la Primăria Sectorului 5, Sebastian Bodu a remis AMOS News o declaraţie de presă despre cazul celor doi funcţionari de la Primăria sectorului 5 care au fost reţinuţi fiind suspectaţi de săvărşirea infracţiunii de înşelăciune şi abuz în serviciu.
Iată declaraţia:
"Este revoltător ceea ce se întâmplă în Primăria Sectorului 5, unde nişte funcţionari iresponsabili au speculat fără scrupule situaţia unor bătrâni bolnavi şi singuri, pentru a-i lăsa fără acoperiş deasupra capului. Aşa ştie domnul Marian Vanghelie să facă administraţie aproape de cetăţeni.
Situatia nu este singulară, înşelarea persoanelor sărmane este o practică generalizată în Primăria Sectorului 5. De exemplu, multe dintre acestea sunt revoltate de faptul ca reţele organizate le reţin jumătate din banii primiţi cu titlu de ajutoare sociale.
Eu, Sebastian Bodu, îl consider pe Marian Vanghelie complice cel putin din punct de vedere moral la această ticăloşie. Se confirmă astfel ceea ce am mai declarat: în ciuda afirmaţiilor sale, lui Vanghelie nu îi mai pasă de sectorul 5 şi de locuitorii acestuia.
În loc să creeze duşmani imaginari, cu care se luptă de zor de dimineaţa până seara, apărând cetăţenii sectorului de pericolele care nu îi pândesc, Marian Vanghelie ar fi trebuit să stea mai mult pe la Primărie şi să-si verifice angajaţii prin intermediul unui corp de control.
PD-L sector 5 este gata să acorde asistenţă juridică tuturor bătrânilor păgubiţi prin lăcomia unor funcţionari şi prin neglijenţa lui Marian Vanghelie. Iar eu personal mă angajez ca, după ce voi ajunge primar al acestui sector, să identific şi să sancţionez toate abuzurile administraţiei iresponsabile care este cunoscută sub numele de Administraţia Vanghelie".
The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2002-100092-bodu.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Un comentariu:

mareanblog spunea...

cautam colaboratori...