joi, mai 08, 2008

Din ciclul parlamentari penibili legânându-se pe pânza de bomfaier


Nicolicea susţine că nu-i va spune naşului său Miron Mitrea ce conţine dosarul acestuia
Nicolicea susţine că nu-i va spune naşului său Miron Mitrea ce conţine dosarul acestuia (Imagine: Mediafax Foto)
Deputatul PSD Eugen Nicolicea, care participă în locul unui coleg de partid la lucrările subcomisiei Camerei privind avizarea urmăririi penale a lui Miron Mitrea, a declarat, joi, că nu-i va spune lui Mitrea - naşul său - ce conţine dosarul acestuia. "Nu am ce să-i comunic domnului Mitrea. Dacă stabilim că nu spunem, de ce să spunem? Nu am vorbit cu domnul Mitrea şi nici nu a fost în localitate, iar eu la rândul meu plec din localitate şi nici măcar nu ne întâlnim. Nu am de gând să spun nimănui, cu excepţia discuţiei pe care o s-o avem în Comisie", a spus deputatul Eugen Nicolicea.
Întrebat dacă este de părere că se află într-un conflict de interese având în vedere că se află în relaţii de rudenie cu Mitrea, deputatul Nicolicea a spus că nu există niciun conflict de interese şi că acest lucru se va vedea la votul din Comisia juridică.
"Nu duce la niciun conflict de interese şi, deocamdată, nu am dat niciun vot. Când se va da votul discutăm. Au fost două începeri de urmăriri penale care au fost infirmate, la fiecare începere domnul Mitrea a luat la cunoştiinţă o parte din dosare. Aici se află o anumită parte din dosare. (...) Domnul Mitrea nu ştie ce conţine dosarul pentru că nu l-a văzut", a mai spus Nicolicea.
Declaraţia lui Nicolicea a fost generată de declaraţiile date cu puţin timp înanite de Sergiu Andon (PC), care l-a acuzat pe deputatul PSD că a făcut "două greşeli foarte grave", şi anume că nu i-a informat pe membrii subcomisiei în legătură cu relaţia de rudenie pe care o are cu Mitrea, dar şi pentru că nu a ţinut "silentio stampa" şi a făcut declaraţii publice, miercuri, la o emisiune televizată.

E plină politica de naşi, fini, cumetri... Nu zicea bine domnul preşedinte Ion Iliescu, politică de cumetrie.

Niciun comentariu: