vineri, mai 16, 2008

DNA...


16 mai 2008
Nr. 113/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Moraru Mircea, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Buget – Contabilitate, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi primire de foloase necuvenite.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada aprilie - mai 2008, inculpatul Moraru Mircea a pretins şi a primit de la mai mulţi lucrători de poliţie suma de 3.750 RON pentru ca în schimb, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să urgenteze şi să îndeplinească formalităţile legale referitoare la procedura de restituire a unor sume de bani către poliţiştii respectivi. Lucrătorilor de poliţie le-au fost decontate anumite cheltuieli pe care aceştia le-au efectuat în timpul unor misiuni în străinătate.
Inculpatului Moraru Mircea i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 15 mai 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore şi în aceeaşi zi Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a inculpatului pe termen de 29 de zile.
În instrumentarea acestei cauze, procurorii DNA au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu ofiţeri din cadrul D.G.I.P.I..
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Niciun comentariu: