miercuri, mai 14, 2008

Ion Iliescu este în formă şi începe să aibă declaraţii de lider


Pentru a nu mai fi acuzat de colegii de partid că-i face campanie pe şest lui Sorin Oprescu, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, „şi-a exprimat disponibilitatea” de a coborî în stradă alături de candidatul oficial al partidului, Cristian Diaconescu. Prima ieşire este programată duminică dimineaţa, „într-o piaţă din sectorul şase”, după cum spunea ieri Cristian Diaconescu, iar invitaţia a venit din partea lui Ion Iliescu. Toată ştirea pe www.gandul.info

Băsescu, vinovat de destrămarea Alianţei D.A.
Iliescu: Băsescu, vinovat de destrămarea Alianţei D.A. (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a apreciat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Braşov, că Alianţa D.A. a plecat de la premise bune în 2004, iar şeful statului, cu "caracterul său necioplit", este principalul vinovat pentru destrămarea acesteia. Referindu-se la Alianţa D.A., Iliescu a spus că "această coaliţie a fost una nefericită, care nu a reuşit să îşi menţină nici propria coagulare". "Vinovat este omul care a ajuns în fruntea ţării, cu caracterul lui necioplit, cu incitările lui. Alegerile locale trebuie să reprezinte un prilej ca lumea să reflecteze dacă societatea românească mai poate suporta lipsa de respect a unora faţă de ţară, dacă nu cumva este timpul să schimbăm ceva la oamenii care ne conduc", a spus Ion Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD a mai spus că Alianţa D.A. a plecat de la premise bune în 2004, dar nu a reuşit să se menţină pe linia iniţială. "Elemente ale disfuncţionalităţii de la nivelul statului nu pot rămâne fără urmări. Şeful statului nu este un element de dialog, nu coordonează forţele politice, atitudinea lui faţă de parlamentari nu este cea corectă. «Cei 322» l-au suspendat pentru bădărăniile lui. Iar el, în loc să respecte Parlamentul, format din aleşii poporului, îi subminează autoritatea", a declarat Ion Iliescu. Ion Iliescu a declarat că niciuna dintre coaliţiile care au guvernat România nu a avut rezultate bune. "Coaliţiile de la noi nu au fost fericite. Au alimentat clientele. Când este un singur partid, este o singură clientelă, dar când sunt 4-5, atunci sunt şi 4-5 clientele", a spus Iliescu. Ion Iliescu a apreciat că niciuna dintre coaliţiile care au condus România nu a fost benefică pentru dezvoltarea ţării. "Guvernarea CDR din 1996-2000 a însemnat o cădere din toate punctele de vedere", a declarat Ion Iliescu, referindu-se la alternanţa grupurilor politice la guvernare. Preşedintele de onaoare al PSD se află miercuri la Braşov într-un turneu electoral, pentru a susţine candidaturile social-democraţilor braşoveni, la alegerile locale. După vizite la Zărneşti, Prejmer şi Hărman, Ion Iliescu se va afla, miercuri seară, la Sala Sporturilor "D. P Colibaşi", unde va paricipa la un spectacol folcloric oferit de organizaţia judeţeană a PSD pensionarilor din Braşov.

Iliescu nu exclude o colaborare postelectorală PSD-PNL
Iliescu nu exclude o colaborare postelectorală PSD-PNL (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la Braşov, că nu este eliminată posibilitatea unei colaborări postelectorale PSD-PNL, însă este exclusă orice înţelegere cu PDL, partid "fără fizionomie". Întrebat dacă PSD ia în calcul o colaborare post electorată cu alte partide, Iliescu a declarat: "Este de preferat PNL pentru că măcar ştii cu cine ai de-a face şi poţi desprinde şi diferenţele de doctrină, dar şi plaftormele comune". Preşedintele onorific al PSD a mai spus, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema unei colaborări a PSD cu PDL, pentru că acesta este un partid "neserios" şi "un partid fără fizionomie, care a trecut peste noapte din stânga în drepta politicii". "În Parlamentul European este un grup de dreapta neliberal, foarte puternic. Democraţii noştri s-au afiliat la acest partid. Sunt în stare să se adapteze la orice. Asta este oportunism cras. Este un astfel de partid serios, are verticalitate?", a declarat Ion Iliescu. Preşedintele onorific al PSD s-a aflat, miercuri, la Braşov, la invitaţia preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD, Constantin Niţă, pentru a susţine candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean a senatorului Otilian Neagoe. Iliescu a vizitat şi localităţile Zărneşti, Prejmer şi Hărman, unde şi-a manifestat sprijinul pentru candidaţii PSD la funcţia de primar.


Iliescu: Diaconescu are timp să recupereze
„Cristian Diaconescu a intrat mai târziu în cursa electorală, da mai are timp să recupereze şi va arăta bucureştenilor un alt fel de candidat la Primăria Generală a Capitalei", a declarat, miercuri, la Braşov, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, într-o conferinţă de presă, informează corespondentul AMOS News. Ion Iliescu nu a fost reţinut în a face un portret candidatului PSD la Primăria capitalei: " Deja Diaconescu este omul perceput azi drept bun pentru Capitală. Are un program bine elaborat, bine conceput, abordează problemele esenţiale ale Capitalei şi este un om cu şanse reale. Este adevărat că este mai puţin cunoscut de bucureşteni, dar este un om echilibrat, care poate schimba multe lucruri în bine. Sunt convins că lumea până la urmă se va trezi. Cu scamatorii nu se face politică”. Întrebat pe cine va susţine PSD dacă în turul II vor intra Cristian Diaconescu şi fostul lider social-democrat, Sorin Oprescu, întemeietorul PSD a fost că acea situaţie ar fi una ideală. În ceea ce priveşte însă o posibilă revenire a lui Sorin Oprescu în PSD, Ion Iliescu spune că nu vrea să se pronunţe, dar a menţionat faptul că directorul Spitalului Municipal Bucureşti „va rămâne un om de stânga şi va rămâne un om apropiat de PSD, indiferent de rezultatele de la alegerile locale”.
The image “http://www.romanialibera.ro/foto/110/109348/art_109348_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.romanialibera.ro/foto/123/122280/art_122280_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.romanialibera.ro/foto/102/101765/art_101765_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Iliescu: Problema românilor din Italia trebuia discutată între preşedinţi
Întregul scandal care îi are ca subiect pe imigranţii români din Italia nu reprezintă, în opinia preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, decât o luptă politică, având în vedere faptul că în ultima lună au avut loc alegeri parlamentare şi pentru Primăria Romei.
„Infractorii trebuie trataţi ca atare, după rigorile legii. Dar situaţia nu ar trebui extinsă la nivelul unui popor întreg. De acum suntem ţară europeană, iar problemele devin comune tuturor ţărilor membre. Cred totuşi că lucrurile vor evolua în bine în perioada următoare”, spune Ion Iliescu.
Întrebat ce ar face în această situaţie dacă ar fi fost preşedintele României în această perioadă, Ion Iliescu a spus că ar fi luat imediat legătura cu preşedintele Italiei şi ar fi încercat să caute împreună soluţii.
„În această chestiune domnul Băsescu, cel care de obicei este foarte combativ, nu a făcut prea multe şi nici celelalte instituţii ale statului nu au avut o poziţie foarte fermă”, a mai spus Ion Iliescu. (Mirela Leonte)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cum sa-i etichetam pe cei care-l fac lichea pe Liiceanu, ce calificativ ar fi indicat pentru ei?
Mai spune cineva: Explozia de ură împotriva textului lui Gabriel Liiceanu mi se pare de bun augur - licheaua autohtonă se teme, totuşi, că n-a câştigat partida cu România.
Nota mea: Sa dea Dumnezeu sa fie asa…
Tutea deasemeni avea o butada: licheaua nu stagneaza , lichelele de azi sunt jigodiile de maine.

Nota mea: intradevar imi este foarte jena, rusine chiar si sunt deadreptul furios ca sunt cetatean roman si o sa incep sa ma ocup nu de parasirea tarii caci aici vreau sa traiesc dar de renuntarea la cetatenie ca sa nu mai fiu concetatean cu lichelele indicate de Liiceanu care dupa Tutea ajung jigodii.

Bibliotecaru spunea...

Şi eu cred că Liiceanu a întrecut măsura cu acel articol. Nu poţi să ai asemenea reacţii stând pe o poziţie de intelectual. Şi reacţiile la reacţii ai fost disproporţionate, toată lumea văd ca are tendinţa de a reacţiona ca în tragediile greceşti, cu gesturi largi şi sunet puternic. Măsura şi tonul fac muzica.

Anonim spunea...

Da-mi o singura propozitie unde L. a intrecut masura si o inghit.