duminică, mai 18, 2008

Preşedintele s-a întreţinut cu vizitatorii de la Palatul Cotroceni



Preşedintele s-a întreţinut cu vizitatorii la Palatul Cotroceni (Preşedintele s-a întreţinut cu vizitatorii de la Palatul Cotroceni (Imagine: arhiva Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică, în jurul orei 15.25, la Palatul Cotroceni şi s-a întreţinut cu persoanele care vizitau Palatul cu ocazia "Zilei porţilor deschise". Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, jurnaliştilor prezenţi la Palatul Cotroceni, că programul de vizitare prilejuit de "Ziua porţilor deschise"ar putea fi extins până la ora 24.00, având în vedere interesul pentru "Ziua porţilor deschise". "Grădinile sunt frumoase şi noaptea de vizitat", a remarcat Băsescu. Preşedintele a traversat grădina Palatului, a conversat şi s-a fotografiat cu vizitatorii. La această oră, preşedintele se află în biroul său din Palat. Traian Băsescu şi-a petrecut sfârşitul săptămânii pe litoral. Duminică, preşedintele a fost prezent la Mangalia, la slujba de sfinţire a bisericii militare de garnizoană. Băsescu a plecat din oraşul constănţea în jurul orei 12.50, după ce a refuzat invitaţia la masă a arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, cu care s-a salutat. Arhiepiscopul l-a invitat la o masă în apropiere de biserică, dar Băsescu a spus: "Nu pot să vin, sunt în întârziere".
Băsescu a declarat că 19 mai trebuie să devină "Zi a porţilor deschise la Cotroceni", precizând că, începând de anul viitor, în clădire se va putea vizita inclusiv etajul superior, unde se află biroul prezidenţial, birourile funcţionarilor şi sala unde au loc şedinţele CSAT - locul unde se iau decizii importante pentru România. Preşedintele a spus că 19 mai rămâne ca ziua în care românii au întors decizia Parlamentului sau a "Marii Adunări Naţionale". Băsescu a ţinut să precizeze că această zi a porţilor deschise, din acest an, nu este o sărbătoare a preşedintelui, ci a românilor, care anul trecut au schimbat decizia Parlamentului. El a precizat, de asemenea, că a cerut funcţionarilor de la Preşedinţie prelungirea programului de vizitare de la ora 20.00 până la ora 24.00. La finalul declaraţiei sale, Băsescu a fost întrebat de jurnalista Corina Drăgotescu dacă crede că "îl mai iubeşte poporul". Băsescu a râs şi a răspuns că important este nu ca o persoană să fie iubită, ci ca instituţiile statului să fie respectate. Jurnalista a insistat spunându-i şefului statului că nu i-a răspuns la întrebare. Băsescu a râs din nou, întrebând-o: „Doamnă Drăgotescu dumneavoastră mă mai iubiţi?”, la care aceasta a replicat râzând: „Totdeauna domnule preşedinte!”. La 19 mai, anul trecut a avut loc referendumul pentru demiterea preşedintelui, în urma căruia decizia de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţie, luată de Parlament, a fost invalidată.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Are o spontaneitate senzationala.