marți, mai 20, 2008

Traian Băsescu, "tatăl politic" pentru o generaţie politică


În politică sunt câţiva oameni care au adus pe ceilalţi activişti în politica mare. Ion Iliescu, Adrian Năstase, Traian Băsescu, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu... şi încă alte câteva nume sunt de fapt cei care au năşit cariera politică a tuturor parlamentarilor, primarilor, şefii consiliilor judeţene. Iată că aceştia "se răzvrătesc" însă împotriva maeştrilor lor.
Băsescu: Eu l-am făcut parlamentar pe Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Realitatea TV, că el l-a făcut parlamentar pe Aurelian Pavelescu, dându-i un loc eligibil pe liste, şi i-a cerut acestuia să spună public dacă şi când l-a apărat, în calitate de avocat, în dosarul "Flota" El a fost întrebat dacă a fost apărat de Pavelescu în dosarul Flota, aşa cum susţine candidatul PNŢCD la Primăria Capitalei. "Dacă el a făcut ca acest dosar să se închidă, să vină să o spună public", a spus Băsescu. Preşedintele a menţionat că au fost şase avocaţi "în partid" care au primit delegaţie pentru a-l apăra "pentru că li s-a părut important să-l apere pe Băsescu". Şeful statului a menţionat că dosarul "Flota" s-a închis bine pentru el, pentru că nu s-au constatat prejudicii şi nici nu s-a dovedit că el ar fi aprobat vânzarea vreunei nave. "Pavelescu este unul dintre politicienii pe care, deşi l-am făcut parlamentar, pentru că nu s-a făcut singur, l-am făcut parlamentar oferindu-i un loc eligibil, după ce a plecat din partid a început să-l critice pe preşedinte", a spus Băsescu. El a menţionat că, astfel, a ţinut să îi dea o replică lui Pavelescu, pentru că acesta este unul din cei care îşi fac campanie pentru locale atăcându-l pe şeful statului.

Băsescu: Au fost politicieni care au venit la mine acasă să îmi ceară intervenţii în justiţie
Băsescu: Au fost politicieni care au venit la mine acasă să îmi ceară intervenţii în justiţie (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că au fost politiceni care au venit la el acasă pentru a cere intervenţii în justiţie, refuzând însă să precizeze din ce partide erau respectivii oameni politici. "Au fost politicieni care au venit şi la mine acasă să ceară intervenţii în Justiţie", a spus Băsescu. El a precizat că faptul este real, şi nu "grav", cerându-i moderatorului să nu se prefacă că nu ştie astfel de lucruri. Băsescu nu a menţionat din ce partide provin aceşti politicieni şi nici care este numele lor, precizând că nu a sesizat Justiţia, pentru că demersul nu s-a pus în aplicare. El a menţionat că a refuzat să negocieze cu politicienii care i-au cerut să discute despre dosare. Băsescu a adăugat că au existat politicieni care i-au propus şi "funcţii de prim-miniştri dacă cad guverne", însă el a refuzat să negocieze astfel de lucruri. Preşedintele a adăugat apoi că respectivii politicieni au venit "şi acasă şi la birou, deci şi la birou şi acasă". "Deşi acum se dau mari, mi se păreau atât de umili atunci când au venit", a spus Băsescu. El a menţionat că nu doreşte să dea nume, pentru că are "experienţa unor anunţuri târzii", admiţând că se referă la scandalul "bileţelului galben".

Niciun comentariu: