marți, mai 06, 2008

Ziua Narciselor la Zerveşti


Manifestarea cunoscută sub numele de „Ziua narciselor” va fi marcată duminică, 11 mai, la Zerveşti, localitate aflată la mai puţin de 10 Km de municipiul Caransebeş .
La tradiţionala sărbătoare, spectacolul va fi asigurat de ansamblurile „Gugulanul” din Turnu Ruieni, „Timişul” din Timişoara, „Armenişana” din Armeniş si Ansamblul Folcloric din Bolvaşniţa. Actiunea este organizată de Primăria Turnu-Ruieni şi va începe în jurul orei 11.00.
Poiana narciselor de la Zerveşti este rezervaţie naturală şi pe 30 de hectare, narcisa de munte creşte spontan. Sărbătoarea este prilej de bucurie şi spectacol pentru tot Banatul Montan- aici sosind an de an turişti şi de la 200 de km distanţă. (Vali Popovici)
http://www.amaryllidaceae.org/photo/Vigneron/83/papillon-gw-0680.jpg

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumos. Tara incepe sa se imbrace in flori, mai intai simfonia lalelelor si acum, daca imi permiti, simfonia narciselor. Doamneee, si ce parfum au. Imi amintesc cand eram mica si aveam narcise la tara, langa casa, toata noaptea aruncau miresme. Pacat ca sunt prea departe ca sa le vad.

Bibliotecaru spunea...

Dacă ai observat, am tot dat filmuleţe cu epopeea lui Darius Groza în Europa. Privind acele filmuleţe ale unui om îndeajuns de curajos încât să plece de acasă în toată Europa fără un ban în buzunar... parcă nu e aşa o nebunie o fugă aici, aproape, la doi paşi, pentru câteva minute de plăcere: mirosul narciselor.