vineri, decembrie 12, 2008

100 de oameni au facut coada in cartierul Rahova pentru "Ion"


Adevarul Online - Vineri, 12 Decembrie 2008
Ora 5.30, Cluj. Chioscul de ziare de pe strada Motilor nu era deschis, dar circa 10 persoane asteptau sa vina vanzatoarea pentru a prinde "Adevarul" cu volumul lui Rebreanu. In cartierul Grigorescu, in cinci minute de la deschiderea chioscului de pe strada Alexandru Vlahuta, toate cartile au fost vandute.
The image “http://www.infoportal.ro/files/stiri/762/761981.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Ora 05.30, Iasi. Unul dintre chioscurile de ziare din zona Podu Ros nu era inca deschis, dar sase persoane care vroiau sa cumpere cea de-a cincea carte din colectia "Adevarul", formasera deja o coada. Jumatate de ora mai tarziu, vanzatoarea a vandut cele 19 exemplare din "Ion" in doar 15 minute.

Ora 5.55, orasul Pantelimon. La chioscul de ziare a sosit "Adevarul", nu insa si cartea. Vanzatoarea a spus ca are comenzi pentru 100 de exemplare de "Adevarul" cu carte si spera ca acestea ii vor fi aduse mai tarziu.

Ora 6.00, Bucuresti. Aproape 100 de oameni alteapta la coada la unul din chioscurile de ziare din Rahova. Toti s-au trezit cu noaptea in cap sa cumpere Adevarul" cu "Ion" de Liviu Rebreanu. "Mi-am facut un obicei sa ma trezesc foarte devreme in zilele de joi. Vreau sa am toata colectia si merita efortul", spune Alexandru Gagos, unul dintre oamenii de la coada.

Ora 6.30, Iasi. Vanzatoarea unui chiosc din zona Copou astepta sa soseasca ziarul "Adevarul" impreuna cu exemplarele din "Ion". Femeia facuse deja o lista cu aproximativ 30 de persoane care isi doreau sa prinda ziarul cu carte.

Ora 6.45, Bucuresti. La chioscul "Adevarul" din Piata Victoriei este o coada de cel putin 15 persoane. Toata lumea asteapta ziarul cu cartea lui Rebreanu. "Imi place cum e cartonata colectia. Am avut cartile, dar vreau sa am o biblioteca frumoasa, asa ca le cumpar din nou. Nu am sa scap nicio carte", spune Marieta Visan, analist. "Sunt carti bune, pe care le-am citit de-a lungul timpului si acum vreau sa le am in biblioteca. La pretul asta merita cumparate si arata foarte bine", spune si Andrei Ionescu, operator calculator.

Ora 6.55, Bucuresti. O fata imbujorata de frig urca in metrou in statia Aviatorilor. Tine strans la piept ziarul "Adevarul" cu cartea pe care tocmai le luase. Un coleg aflat in acelasi vagon al metroului se apropie sa o salute. Ii vede cartea si o intreaba cu invidie: "ai luat 'Ion'?".

Ora 7.05, Timisoara. Romanul lui Liviu Rebreanu i-a adus de dimineata pe banateni la chioscurile de ziare. "Am vandut 80 de carti in mai putin de o ora", spune Steliana Oros, vanzatoare la unul din standurile din Piata Libertatii. Si saptamana aceasta, timisorenii s-au inghesuit sa se inscrie pe listele facute de vanzatori, pentru a putea fi siguri ca prind un exemplar din "Ion". "Imi doresc mult colectia de carti, asa ca ma asigur din timp ca voi primi toate volumele venind de la prima ora la chioscul de ziare", spune Adelina Vancea, studenta din Timisoara.

Ora 8.30, orasul Pantelimon. Doar 35 de exemplare de "Adevarul" cu carte din cele au ajuns in Pantelimon, in conditiile in care vanzatoarea avea de la cititori 100 de rezervari.

Pentru ca un numar cat mai mare de cititori sa poata achizitiona cartea, tirajul initial de 80.000 de exemplare a fost suplimentat la 165.000. Cei care nu pot cumpara volumul impreuna cu ziarul, il pot comanda direct de aici, incepand cu 15 decembrie.
(sursa: http://www.infoportal.ro)

Un comentariu:

pescarusul argintiu spunea...

Excelenta veste, iata ca romanul a inceput sa se inghesuie la citit! :)
Pofta lui de cultura a crescut in prag de sarbatori, in caz ca nu e doar un interes trecator datorat constrangerilor scolare din catalog...
Tot circul politic paleste si incepe sa conteze doar ce trebuie!
Pe blogul meu afirmam in ultima postare ca "ne interesează tot ce ne îmbogăţeşte spiritual într-un moment în care doar bogăţia materială pare a avea preţ".
Iata o raza de speranta in lumina adusa de carte!