marți, decembrie 30, 2008

Câinii latră, uitarea se instalează, nesimţirea rămâne


Mă tot gândesc ce să mai comentez. Cred că singurul comentariu posibil este că dacă un om al statului este îndeajuns de nesimţit nu-i poţi face nimic. După modelul pliciului lui Prigoană, mi-aş face şi eu un plici uriaş cât să poţi plezni nesimţirea politicienilor. Un articol al ziarului Clik!

Geoana a scapat de evacuare

Click! - Marti, 30 Decembrie 2008

La oameni noi, case noi! Dupa acalmia din timpul Sarbatorilor de iarna, Regia Protocolului de Stat va avea o misiune importanta. Aceea de a pune la dispozitia liderilor politici care au primit functii in stat case pe masura importantei lor. Pentru cativa demnitari chiar este nevoie de vile speciale pentru a li se putea asigura protectia.

Presedintele tarii, Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase si primul-ministru Emil Boc sunt primii patru demnitari in stat.Daca la Basescu situatia locativa este rezolvata de acum patru ani, el locuind la Vila Lac 3, pentru ceilalti lucrurile sunt putin mai incurcate.

Roberta Anastase si Emil Boc sunt provinciali. Nu au case in Bucuresti. Premierul are un apartament la bloc in Cluj, acolo locuind sotia si cele doua fetite. El nu prea vrea sa le aduca la Bucuresti asa ca, teoretic nu ar avea nevoie de ditai vila, desi, potrivit rangului sau, ar putea primi spre folosinta Vila Lac 1 sau Vila Lac 2. Deocamdata aici nu se fac pregatiri secrete pentru mutarea actualului sef al executivului.

Emil Boc prefera momentan sa locuiasca intr-un apartament deloc modest, situat chiar pe Calea Victoriei, in apropierea sediului Guvernului. Nici presedintele Camerei, Roberta Anastase nu a luat vreo decizie privind mutarea intr-o casa de protocol. Sta cu chirie intr-un apartament din sectorul 6 – care acum este bine pazit de agentii de securitate- dar pana sa ajunga al treilea om in stat ea facea mai degraba naveta la Ploiesti, la parinti.

Acum, conditiile de securitate impuse de lege ar putea sa o determine sa accepte totusi o casa de la stat pe durata mandatului, desi ar prefera in continuare sa mearga acasa.

http://static.infoportal.ro/files/stiri/780/779383.jpg

Mircea Geoana a scapat de evacuare

Mircea Geoana a refuzat timp de mai bine de un an si jumatate sa paraseasca vila de protocol pe care a primit-o in 2004, dar in care multa vreme nu a avut dreptul sa stea. Acum, casa din strada Starostescu nr.3 ar putea sa ii ramana in folosinta si in urmatorii 4 ani deoarece el beneficiaza de legea care ii da dreptul sa locuiasca intr-o casa de la RAAPPS.

Pana cand vor incepe sa ia decizii importante in noile functii, si ministrii din provincie au de rezolvat aceeasi situatie: locuinta in Capitala. Daca primii patru oameni in stat nu vor plati chirie, ceilalti demnitari pot cere casa din fondul RAAPPS, dar vor plati lunar o suma modica. Pentru un apartament de pana la 60 mp, chiria este 2,5 euro/mp, iar daca este mai mare, pana la 4 euro/mp. Pentru o vila, chiria ajunge 10 euro/mp, in timp ce pentru o garsoniera oarecare din Capitala, chiria “sare” de 300 de euro.

(sursa: http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: