marți, decembrie 23, 2008

Preluarea mandatului de ministru de externe


Ministrul afacerilor externe Cristian Diaconescu şi-a preluat mandatul în cadrul unei ceremonii desfăşurate astăzi, 23 decembrie 2008, la sediul MAE, în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu şi a predecesorului său, ministrul Lazăr Comănescu.

Ministerul Afacerilor Externe va fi în continuare o instituţie care va pune în prim plan relaţia de colaborare partenerială instituţională în elaborarea şi aplicarea politicii externe româneşti”, a declarat ministrul Diaconescu. „Vă asigur că MAE nu este o sinecură politică şi nicio decizie care să aibă impact politic nu se va lua aici. Continuitatea este foarte importantă şi beneficiem cu toţii de munca miniştrilor dinaintea noastră”, a mai declarat Cristian Diaconescu.

Noul şef al diplomaţiei româneşti a mai subliniat că va fi făcută o evaluare „în legătură cu ceea ce vrem şi suntem în stare să facem”, din perspectiva profesionalismului. El a reliefat necesitatea ca MAE „să meargă spre descoperirea unor pieţe emergente şi să conştientizeze faptul că pe zona consulară formăm un serviciu public la îndemâna şi pentru cetăţenii români aflaţi în afara graniţelor”. Ministrul Diaconescu a precizat şi responsabilitatea MAE din perspectiva promovării intereselor economice ale României, în contextul actual.

Preşedintele Traian Băsescu a urat succes noului ministru de externe şi a mulţumit ministrului Lazăr Comănescu pentru activitatea sa.

Cristian Diaconescu este o garanţie de politică externă serioasă, perseverentă, inteligentă”, a spus preşedintele Traian Băsescu, subliniind că va exista continuitate în priorităţile României de politica externă. „Ministerul Afacerilor Externe rămâne, în principiu, pe aceleaşi coordonate. Ultimii patru ani au însemnat conturarea unei identităţi clare pentru politica externă românească”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a precizat importanţa ca ataşaţii economici să fie subordonaţi ambasadorilor pe viitor, pentru o promovare mai eficientă a intereselor României.

Ministerul Afacerilor Externe poate privi retrospectiv dar şi în perspectivă cu satisfacţie şi optimism”, a spus Lazăr Comănescu. „Este nevoie de continuitate şi în capacitatea Ministerului Afacerilor Externe de a acţiona pentru realizarea obiectivelor de politică externă ale României. O performanţă cât mai bună nu poate fi realizată decât în condiţiile unui profesionalism de cel mai înalt nivel”, a mai spus Lazăr Comănescu.

http://www.mae.ro/images/fotocronica/hiRes/2008_12_23_2008.12.23_CInvestire1.jpg

http://www.mae.ro/images/fotocronica/hiRes/2008_12_23_2008.12.23_CInvestire2.jpg

http://www.mae.ro/images/fotocronica/hiRes/2008_12_23_2008.12.23_CInvestire3.jpg

http://www.mae.ro/images/fotocronica/hiRes/2008_12_23_2008.12.23_CInvestire4.jpg

(sursa: http://www.mae.ro)

Niciun comentariu: