vineri, decembrie 26, 2008

În cartierul Drumul Taberei se întâmplă lucruri din mileniul al treilea


Se pare că cei tineri sunt cu mult mai hiperactivi decât acum 30 de ani. Se pare că părinţii sunt astăzi mai lipsiţi de plăcerea creşterii şi educării copiilor, preferă să facă bani şi să plătească o bonă pentru copii. Se pare că părinţii, deşi puţini interesaţi de educaţia copilului, sunt absolut îngroziţi de responsabilităţile lor şi că progenitura va păţii ceva evitabil, în consecinţă fac orice pentru a exista o oarecare protecţie. Parcul Drumul Taberei 34 oferă o soluţie simplă, dar de avangardă, pentru supravegherea copiilor. Evenimentul zilei vorbeşte despre această soluţie:

Drumul Taberei dă ţării primul parc supravegheat video

Andreea Ciupercă

Miercuri, 24 Decembrie 2008
Inaugurat ieri, parcul „intitulat generic“ Drumul Taberei 34, le va permite locuitorilor din blocul OD4 sau din împrejurimile Bisericii Catolice din sectorul 6 să-şi supravegheze copiii chiar din casă.

Asta pentru că parcul de 3.000 de metri pătraţi este supravegheat video 24 de ore din 24 şi camerele pot fi accesate de pe internet, la adresa http://38.hvt.ro/.

În parcul care a costat 1,1 milioane de lei se află un loc de joacă de 270 de metri pătraţi, o fântână arteziană, un spaţiu de 145 de mp destinat animalelor de companie, nouă stâlpi de iluminat, model „retro“, sistem de irigaţie automatizat, alei cu pavele autoblocante şi o cabină de pază, construită
în stil rustic.
http://www.evz.ro/pictures/articles/normal/6a0427b0b066dfcfb7162c10e8deeb5a.jpg
Sistemul de monitorizare video este o inovaţie pentru Capitală, ceea ce îl face pe primarul Cristian Poteraş să se declare mândru că are în sector „cel mai sigur parc din Bucureşti“. De asemenea, o altă inovaţie o reprezintă faptul că cetăţenii care locuiesc în vecinătatea parcului au contribuit la îmbunătăţirea proiectului.

Tot ieri, a fost inaugurată zona Micro 1, delimitată de bd. Timişoara, Răzoare Piaţa Danny Huwe, bd. Drumul Taberei şi bd. Vasile Milea. În această zonă a fost înlocuită întreaga infrastructură gestionată de Apa Nova, Distrigaz şi Luxten, fiind create parcaje, alei şi spaţii verzi. Inaugurările s-au încheiat aseară cu un foc de artificii.

(sursa: http://www.infoportal.ro)

Ce trebuie făcut?

Browser de internet recomandat: Microsoft Internet Explorer.

Pasul 1: Descarca si instaleaza programul: 38.exe

Pasul 2: Inchide ferestrele active de Microsoft Internet Explorer si apoi acceseaza pagina: http://38.hvt.ro

Pasul 3: Apasa pe "Login" si foloseste urmatorele:

User name: user

Password: ps6

apoi apasa ok.

Pasul 4: Foloseste sistemul apasand pe cifrele 1|2|3|4 corespunzatoare camerei.

setari securitate Internet Explorer.

(sursa: http://38.hvt.ro/instructiuni.html)

Eu unul nu am încercat, dar cred că funcţionează, nu este o mare filosofie.

2 comentarii:

georgescu spunea...

CUM POT SA AC
CESEZ PROGRAMUL DE SUPRAVEGHERE ?;-PT.CA DUPA CE AM INSTALAT PROGRAMUL NU SE ACTIVEAZA .???....AM SCRIS UZER SI PAROLA SI-MI DA EROARE!!!???

Bibliotecaru spunea...

Stimate domnule Georgescu,
Eu am semnalat noutatea, nu ştiu exact cum funcţionează serverul. S-ar putea să nu aveţi tot ce trebuie pe PC, poate vă lipseşte Flash, poate nu aţi intrat după Internet Explorer, poate erau pur şi simplu prea mulţi useri înscrişi... pot fi multe motive. Site-ul respectiv are şi un blog, întreţinut chiar de cei care au realizat site-ul, la adresa:
http://38hvt.wordpress.com/
Adresaţi întrebarea acolo şi desigur vă vor răspunde competent.