marți, decembrie 30, 2008

Cuvântul de râs, cititul de plâns


Nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng. Parcă mai aproape este plânsul... Din ce în ce am impresia că viaţa noastră este jucată la un barbut politic şi văd că şi ziariştii au început să creadă acelaşi lucru.
http://longunderware.org/images/long_underwear/long_underwear_250x251.jpg

Internele, în zodia izmenelor

18/12/2008 de Valentin Zaschievici
Credeam că nimeni nu poate fi mai penibil şi mai nepotrivit cu demnitatea de ministru de interne decât Troacă junior, ginerelul cu nas delicat, ascuţit de-atâta amuşinat prin prafuri. Ei bine, sunt pe cale să mă înşel dramatic, dacă ar fi să iau în serios propunerile PSD pentru portofoliul internelor, ce a revenit partidului în urma marii împărţeli numită "Parteneriatul pentru România”.


Pentru că din parteneriatul ăsta contra firii au ieşit, ca dintr-o pălărie doi iepuraşi, Gabriel Oprea şi/sau Cătălin Voicu. Aşadar, doi potenţiali urmaşi mult mai siniştri decât neisprăvitul de David. Aş prefera oricând un neisprăvit unor ticăloşi patentaţi.

Despre generalul de aţă Gabriel Oprea, de carieră numărător de izmene, a se citi ofiţer de intendenţă, citiţi aici. Şi nu vă mai trebuie nimic în plus. Ziceţi doar "Doamne fereşte” să ajungă ăsta ministru de interne. O să vândă şi cazărmile jandarmilor, o să cumpere Loganuri de juma de milion de euro bucata, că are omul o foame-n glandăăăă... Un personaj desprins din poezia "Noi vrem pământ!”.

Celălalt, Cătălin Voicu, hihihi, n-aţi auzit de el, deputatul chel şi cu mustaţă, de ce n-aţi auzit de el măi băieţi, păi pentru că n-a spus niciodată nimic! Da, e un deputat de Guiness Book, a reuşit performanţa ca într-un an de zile să vorbească juma de minut, cât i-a luat ca să citească jurământul, ei bine, numele lui de cod, de agent acoperit în parlamentul României ar trebui să fie "Peştele”. Da, e peştele guzganului rozaliu, pus pe listă de acela însuşi la Bacău. Un peşte sărac lipit, cu o declaraţie de avere albă şi cu o conştiinţă gri petrol.

Cătalin Voicu

Peştele, cum îi vom spune de acum înainte taciturnului deputat, transmisionist de meserie, a fost ofiţer SPP – poate ne spune de ce-a zburat de acolo, adică a plecat dând din coadă, că doar nu era peşte sburător, dar dacă nu ne spune el o să ne spună fraţii Cămătaru, ACEI fraţi Cămătaru care se simt foarte inconfortabil în puşcărie. Aud că şi-a dorit tare mult şefia lui doi şi-un sfert, un peşte care s-a visat vulpe, dar nu-i displace nici să fie înscăunat şef al bârlogului vulpii, să-şi instaleze acolo un peştişor ceva, căci peştele Voicu e mereu în foame de informaţii, de dosare. Pesemne că din tezaurul informativ al acestui interlop din parlament s-a hrănit şi Vanghelie, cel mai mare susţinător al personajului care a ştiut să se facă astfel indispensabil. Aşadar, Internele intră sub zodia izmenelor: un general izmenar sau un peşte... indispensabil?

O păsărică mi-a ciripit o ştiricică amuzantă: cică peştele Voicu ar fi ciorditor de meserie. Ciorditor nu de portofele, ci de fiţuici şi de notiţe. Peştelui i-a crescut nemăsurat coada de când al’de Coldea s-ar fi prins că Voicu e amestecat în ciordirea notiţelor din biroul său. O să vedem ce-o să fie cu libertăţile cetăţeneşti în mandatul unui individ atât de pasionat de secrete intime...

Eu doar atât mai am de adăugat: Ruşine să-i fie lui Boc dacă acceptă asemenea specimene, dar la câtă minte are, nu-i de mirare să înghită şi izmenele şi peştele cu cârlig cu tot. Dar şi mai mare să fie ruşinea lui Băsescu, dacă acceptă un guvern u asemenea miniştri!

P.S. Un portret mai complet al lui Catalin Voicu l-a facut colega noastra Sorina Matei, pe blogul sau: sorinamatei.blogspot.com


UPDATE

O informaţie de ultimă oră, pe care mi-a furnizat-o telefonic o sursa dintre cele mai sigure, din acelea cu “cinci urechi”: pe când era consilierul lui Ion Iliescu, nimeni altul decât Voicu primea sacoşele cu bani de la Omar Hayssam ca sa-l treacă pe hapciupaliu pe lista călătorilor din delegaţia preşedintelui ţării. Şi stau şi mă întreb acu’, ca prostu’: oare băieţii care l-au anchetat pe sirian, întorcându-l, cum se întorc mititeii pe gretar, de pe-o parte pe alta, ăia n-or fi aflat ce ştie tot satu’? Şi dacă au ştiut, au uitat? Ia scoateţi, băieţi, dosaru’, că nu se mai poate! Premiez cu o bucată de şorici calitatea întâi pe cel care-mi aduce dosarul pezevenghiului de Voicu, mapa lui profesională, cum s-ar zice. Hai că s-a întors lumea cu curu’n sus!

(sursa: jurnalul.ro, http://www.infoportal.ro)

Dacă cele ce sunt spuse mai sus nu reprezintă o campanie de dezinformare... îmi este foarte, foarte frică, statul a ajuns mai rău decât cel socialist pentru că hidra are foarte multe capete. Iată ce spune şi Sorina Matei:

Personajul cheie. Dumitru Venicius Iliescu. The Godfather. The greatest of all. General cu patru stele. Primul sef SPP. Fost consilier de stat la Palatul Cotroceni. Un om extrem de influent, si dupa 19 ani, in actualele medii politice, economice, judiciare si in structurile serviciilor speciale. Afacerist...Sau, ma rog, fost mare afacerist. "Martor" in dosarele Revolutiei si cel al Mineriadei din iunie 1990. Nume "vehiculat" in scandalul Tigareta II si in eternul si fascinantul dosar Deauville- Adrian Costea. De-a lungul timpului, s-a tot spus ca a fost implicat in dubioase licitatii privind cumpararea de armament, ca a cumparat masini de serviciu si de interventie ale SPP la alt pret decat cel real, ca a pus la cale cumpararea vestitei tipografii de 2 milioane de dolari in subsolul Casei Poporului pentru tiparirea ilegala de afise, ca firma de paza pe care a avut-o desfasura activitati informativ- operative in scopuri politice, ca are legaturi cu mafia tiganeasca din Strehaia, cu Clanul Camatarilor, cu lumea interlopa, datorita afacerilor cu alcool, cupru si petrol si incalcarea embargoului impus fostei Iugoslavii. Mai suportati??? Ca in timpul mandatului sau, mai multi ofiteri ai Serviciului, apropiati de-ai sai, au fost prinsi in flagrant, facand trafic cu uraniu la Snagov, de catre o echipa acoperita a UM 0215 si a Serviciului de Arme, Droguri si Substante Toxice a IGP...Ca este artizanul diplomelor false si al avansarilor ilegale, toate ignorand complet regulamentele militare. Unde il gasiti acum pe fascinantul Mitica? Intr-un viloi cat el de puternic, la Mogosoaia. Se relaxeaza si inca mai coordoneaza in anul de gratie 2008. De unde? De pe malul lacului, of course...


Locotenentul nr. 1. Catalin Voicu. Alias "Nasul". Omul de casa al lui Mitica Iliescu. Un specialist in "afacerile murdare". L-a pescuit de la Scoala Militara de ofiteri activi de transmisiuni de la Sibiu. L-a pus aghiotant la primul Procuror General al Romaniei, Gheorghe Robu. A strans informatii si dosare. Apoi, a devenit aghiotantul lui insusi Mitica Iliescu-The Godfather- the greatest of all. Aici, a invatat, cu adevarat, "meserie". In 1996, ia credit de la Bancorex. 64.000 de dolari. In 1998, este deja director general adjunct la firma de paza, cu activitati informativ- operative . Firma cui? Of couse, firma lui Mitica. A vrut mai mult. Si Mitica i-a creat o functie special pentru el. Sef Birou Aghiotanti, la Parlamentul Romaniei. Asa ca pana in 2001, zace ca si consilier la Camera Deputatilor. Imediat dupa 2001, devine detasat SPP la CSAT, unde tot Mitica era consilier de stat. Aprofundeaza informatii, studiaza dosare, devine, in tot acest timp, ditamai generalul si in 2004, trece, bineinteles, in rezerva. Supravietuieste din nou...In toamna lui 2004, il gasim intr-o pozitie-cheie pe listele PSD Bacau, pentru Camera Deputatilor. Gratie lui Viorel Hrebenciuc. Castiga, intra in Parlament si, imediat, se acopera de invizibil chiar sub nasul ziaristilor. Scoate 21 de secunde in doar 4 ani. Obtine certificat ORNISS, ca membru simplu al Comisiei de Aparare. In 2008, il preia Vanghelie. E printre primii sustinuti uninominal, la Senat, in sectorul 5. Castiga, desi nu-l cunoaste nimeni...Gratie "exegetului" de la Sectorul 5. Ajunge senator. Candideaza in partid, vrea neaparat sefia MIRA...asa cum, in timp, a dorit sefia SIPA, Penitenciarelor, Politiei, SPP si UM0215. Pierde, Slava Domnului, la renumararea voturilor, desi este sustinut de puternici oameni din partid. A doua zi a devenit vicepresedinte al comisiei aparare din Senat, cu un foarte probabil certificat ORNISS reinnoit. Iar azi, l-a incercat o imensa scarba...Unde il gasiti pe acest fascinant "locotenent"? Pe stada Demosten. 28B. Da, e in sectorul 5, la Vanghelie. Da, e normal sa aiba si "locotenentul" o imensa vila de vreo 2 milioane de dolari. Da, bineinteles ca nu sta cu parintii, asa cum minte in declaratia de avere. Da, exact... n-are nimic..averea si toate firmele sunt pe numele mamei lui. Si da, v-ati prins. Sta strategic...fix langa intrarea Marinescu, de la Palatul Cotroceni, intens utilizata de presedintele Basescu. Cata putere are "locotenentul" nostru? Cu certitudine, are. E doar "umbra politica" a lui Mitica Iliescu. Cam ce putere are el? Cititi mai sus...

Locotenentul nr. 2. Si, ca un adevarat The Godfather- the greatest of all, Mitica Iliescu mai are un "locotenent". L-am numit "locotenentul nr. 2". Nu cred ca e membru de partid, asadar...nu e politician. L-a pescuit si pe el din Scoala Militara de ofiteri activi de transmisiuni de la Sibiu. Ingrijorator este ca personajul,"locotenentul nr. 2", are si acum un rol cheie intr-o importanta institutie a statului. Ce face acolo? Ce-a facut toata viata. Il serveste pe Mitica. Cine este el? Poate ne spun Ei....Sau Altii...Cine se baga?
(sursa: http://sorinamatei.blogspot.com)
http://media.rei.com/media/k/1310307.jpg
Brrrr...
http://www.specialforces.com/store/customimages/SFGTHERMALS/thermal-underwear.jpg
  • 100% POLYPROPYLENE
  • SOFT FLEECED LINING
  • GREAT FOR POLICE, SECURITY
  • U.S. MADE

  • Niciun comentariu: