luni, decembrie 29, 2008

Oameni care nu îngrijorează guvernul


S-a spânzurat de dorul familiei
Părăsit de cei dragi, un bărbat de 46 de ani, din Suceava, s-a lăsat învins de singurătate. Şi-a pus capăt zilelor în ajun de Crăciun, însă trupul lui a fost găsit abia în weekendul trecut.
Soţia şi băiatul lui sunt plecaţi la muncă în Italia şi n-au putut să vină acasă de Sărbători. Sinucigaşul se plânsese de curând vecinilor că nu mai poate să trăiască în casa pustie.
(sursa: Libertatea online, http://www.infoportal.ro)

Mai bine mort decat sarac. S-a spanzurat inainte de a implini 25 de ani!

A preferat sa moara decat sa-si aniverseze ziua in saracie si tristete. Un tanar din Dambovita s-a spanzurat miercuri seara, cu cateva ore inainte sa implineasca 25 de ani.
(sursa: PRO TV)
Acuzat ca a violat o fetita, s-a spanzurat in spitalul de psihiatrie!
Un tanar de 38 de ani, internat in urma cu cateva zile pentru o expertiza, a fost gasit mort in spitalul de psihiatrie din Sapoca.
(sursa: PRO TV)

Depresie. S-a spanzurat pentru ca nu isi mai putea achita ratele bancare
O femeie in vârsta de 42 de ani, din Piatra Neamt, si-a pus capat zilelor spanzurandu-se, dupa ce a incercat mai intâi, fara succes, sa-si taie venele de la mâini.
(sursa: Gardianul)

Un tânăr de 22 de ani s-a spânzurat într-o staţie de autobuz

La mai puţin de o săptămână după tragedia de la hotelul Ambasador din Capitală, un băiat de 22 de ani a fost găsit spânzurat într-o staţie de autobuz din comuna Celaru din Dolj. Tânărul lăsase un bilet de adio în care îi cerea iertare iubitei sale.
(sursa: Antena 3)

S-a spanzurat din cauza banilor
Un oradean in varsta de 52 de ani si-a pus, ieri, capat zilelor, pentru ca nu se mai putea descurca cu banii. Miercuri dimineata, el s-a pregatit pentru a merge la serviciu, si-a imbratisat sotia, dar in loc sa iasa din casa s-a dus la baie, unde s-a spanzurat.
(sursa: Bihoreanu)

S-a spânzurat de un nuc, Un jandarm din Craiova s-a spânzurat în parcul "Hanul Doctorului", Baia Mare/S-a spânzurat pentru că i-a crescut dobânda, S-a spânzurat în casa, S-a spânzurat în casa unei italience, S-a spanzurat in Ajunul Craciunului..., Un bucurestean s-a spanzurat in varful muntelui Sapa, S-a spanzurat dupa sapte tentative esuate de suicid, S-a spânzurat în baia unui hotel din Timişoara, O elevă de 12 ani s-a spânzurat cu o coardă de cireşul din curtea casei sale, A dat foc casei apoi s-a spanzurat, Un vietas s-a spanzurat in Penitenciarul Arad, S-a spânzurat pentru că nu putea plăti datoria la bancă, O fetiţă din Deveselu s-a spânzurat la doar 12 ani, O eleva s-a spanzurat cu cureaua, in internatul de la Calimanesti, S-a spânzurat de singurătate, S-a spanzurat pentru ca sotia nu i-a dat bani de bautura, S-a spanzurat in asteptarea urnei mobile, S-a spanzurat din dragoste, A jucat banii de gestiune şi s-a spânzurat, S-a spânzurat după divorţul părinţilor...
lumea este disperată domnilor politicieni. Măcar ascultaţi sfatul lui piticu (http://www.piticu.ro) şi faceţi o afacere din asta:
piticu on 01 Nov 2007 08:59 pm

Taxa la spanzuratoare …

Doua monede de 50 de bani. Taxa pentru spanzuratoare, eu am testat-o … e destul de serioasa si de folositoare, asta mai ales daca te simti neputincios in fata muncii si vrei sa iti iei zilele. N-am putut sa o testez pe bune pentru ca azi n-am nici un ban, drept urmare n-aveam cum sa platesc taxa de spanzuratoare …

Daca vrea cineva sa ma ajute cu 2 x 50 de bani.

4 comentarii:

Anonim spunea...

una de 1 leu nu'i buna ... :) ... pe langa lipsa de bani, de iubire sau de altceva oamenii astia au mai avut si alte probleme ... statul nu prea are ce sa faca in situatii de genul acesta ... dovada ca oameni carora aparent nu le lipseste nimic isi pun streangul de gat ... adresa de email pe care ti'am trimis acum cateva luni niste poze mai este valabila?

cenushares

Anonim spunea...

Biblio, pacat ca ai facut acel inventar al tragediilor din cauza singuratatii. Ar trebui sa lasam in anonimat astfel de nenorociri. M ai intristat, poate fara sa doresti acest lucru. Ce complicata e viata, cat de slabi suntem in fata ei!

Bibliotecaru spunea...

@ cenushares
Da, adresa este valabilă, mai intru din când în când pe acolo.

Bibliotecaru spunea...

@ lulu
Dacă aceste sinucideri ar fi din cauza singurătăţii, nu aş scrie despre ele. Fiecare dintre ele are o cauză specifică care a declanşat gestul, fie că prietena a plecat luând după ea fericirea, fie că locul de muncă nu mai există, fie că vezi cum copii îţi mor de foame şi nu poţi face nimic pentru asta... Substratul sinuciderii nu este însă decepţia. Trebuie mai întâi să ajungi emoţional în stadiul în care un anumit eveniment trece de suportabilitate, ca o picătură care revarsă paharul deja umplut. Iată de ce învinuiesc eu guvernul (nu pe cel actual, ci în general, ca stat, ca pătură politică), pentru că a dus societatea românească într-o zonă a răutăţii, a disperării, a contradicţiilor, a suprasaturărilor, a presiunii, a eşecului, a labilităţii psihice...

Citind documente istorice relative la momente de barbarism petrecute cu mii, sute, zeci de ani în urmă, mă întrebam de ce acei oameni schingiuiţi întreaga viaţa nu se sinucideau. Nu ştiu cum văd alţii, dar să lucrezi în mină ca sclav, la cazne, fără mâncare, fără aer, fără lumina soarelui, aceste lucruri îmi par astăzi dincolo de limita suportabilităţii. Să fi ielşit viu ca deţinut în Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau nu este pentru mine un fenomen de neexplicat relativ la supravieţuirea unui om în condiţii atât de vitrege şi inumane, ci cum au putut acei oameni să nu se sinucidă. Cred din ce în ce mai mult că oamenii suportă cele mai rele lucruri dacă au speranţa că totul se va termina şi va avea şansa să fie ceva mai bine. Un sinucigaş însă nu mai vede viaţa continuată dincolo de evenimentul prag şi de aceea se ajunge la actul sinuciderii. Starea de spirit care te face să crezi că dacă a plecat "Lenuţa" viaţa nu mai merită trăită, nu este provocată de "Lenuţa", ci de presiunea sau opresiunea societăţii. Nu am să mă uit mai departe decât propria persoană. De câţiva ani nu mi s-a întâmplat nimic bun în mod remarcabil, nu am avut nici o situaţie benefică, nu am reputat nici un succes, absolut nimic, în schimb nu trece zi de la Dumnezeu să nu mi se întâmple cel puţin ceva rău. Acest lucru macină un om şi devine o tară socială pentru cei din jur. În momentul în care cei care devin tare sociale pentru cei din jur sunt în număr suficient de mare, atunci întreaga societate preia caracteristicile depresive. Vom ajunge deci mai întâi la un sinucigaş pe zi, apoi la 10, apoi la 100, până când... nu, guvernul nu va lua măsuri, nici nu mă gândesc la asta... până când sinucigaşul va fi un lucru la fel de banal ca un accident de maşină sau o moarte provocată de cancer. Dacă onor guvernul României nu ia măsuri acum, peste un an va fi deja prea târziu, ne vom obişnui să vedem sinucigaşi la ştirile de la ora 5.