miercuri, decembrie 31, 2008

Foaie verde şi-o lalea, nu vă luaţi de fiica mea


Domnul Dan Voiculescu a pasat responsabilitatea domeniului financiar construit cu mare trudă timp de o viaţă întreagă pe spatele fiicei sale. Desigur, o dată cu banii a pasat şi problemele. Iată însă că domnul Voiculescu consideră că problemele pasate fiicei lui sunt de altă natură decât cea legală.

Camelia Voiculescu şi George Copos, trimişi în judecată în dosarul Loteria II

George Copos este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la infracţiunea de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, potriviti unui comunicat DNA.

Camelia Voiculescu este acuzată de folosire a unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei, se mai arată în comunicat.

În dosar au mai fost trimişi în judecată Pantiş Sorin, reprezentant al SC Grivco SA Bucureşti, Bontaş Vasile, director general al SC "Ana Electronic SA" Bucureşti, Filip Ion, acţionând în calitate de persoană fizică, Ghinea Niculaie, acţionând în calitate de persoană fizică, Juncu Octavian, membru al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti, Maxim Ioan, director general al SC "Fast Service Electronica" SA Bucureşti (F.S.E.), Precup Ilie , expert evaluator, Roza Giulio-Giuzepe, director economic al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Grup" SA şi administrator al SC Rom Tur GM Impex SRL, Stolojanu Mihai, membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucureşti a Fondului Proprietăţii de Stat (F.P.S.), Susanu Nicu-Romeo, expert în cadrul Sucursalei Teritoriale Bucureşti a Fondului Proprietăţii de Stat, şi Vodislav George, membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucureşti a Fondului Proprietăţii de Stat.

http://www.realitatea.net/media/image/200812/w480/image_123056401956009000_1.gif

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

În aprilie 2007, DNA anunţa că a început urmărirea penală împotriva a şase persoane: Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Mihai Lazăr (preşedinte CA Grivco SA), George Copos, Giulio Giusepe Roza (preşedinte CA Ana Holding) şi Adrian Cristea.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, primii cinci erau învinuiţi de spălare de bani, în timp ce Cristea este urmărit pentru că a participat la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate. Acesta din urma nu are nicio legătură cu fostul director al CN Loteria Română, Nicolae Cristea, ci a fost administrator de cont al mai multor firme prin care au fost rulate sumele care fac obiectul cercetării.

Dan Voiculescu despre trimiterea în judecată a fiicei sale: Este o manipulare politică

Liderul PC, Dan Voiculescu, spune că, prin trimiterea în judecată a fiicei sale, Camelia Voiculescu, "se continuă presiunile politice care s-au exercitat asupra mea prin intermediul procurorilor controlaţi politic".
http://www.realitatea.net/media/image/200812/w480/image_123063045885847600_1.jpg
Voiculescu a răspuns, printr-un comunicat, întrebărilor presei legate de trimiterea în judecată a fiicei sale Camelia Voiculescu, în dosarul Loteria II. Voiculescu a declarat că dosarul reprezintă o "manipulare politică", prin care s-au exercitat presiuni asupra sa şi a familiei sale, prin intermediul procurorilor controlaţi politic.

"Se continuă, prin atacuri la familia mea, presiunile politice care s-au exercitat asupra mea prin intermediul unor procurori controlaţi politic. Aştept decizia instanţei, singura care poate pune punct acestui circ politic. Îmi menţin convingerea că sunt procurori care servesc interese politice, în loc să servească interesului cetăţenilor pentru dreptate", a spus Dan Voiculescu.

(Sursa: Realitatea.net, http://www.realitatea.ne )

Niciun comentariu: