miercuri, decembrie 31, 2008

Foaie verde şi-o lalea, schimbaţi-aş Constituţia!


Ludovic Orban: Traian Băsescu vrea să modifice Constituţia şi să instituie un regim prezidenţial de tip Kazakhstan

Ludovic Orban a declarat, la Realitatea Zilei, că în anul 2009 preşedintele Traian Băsescu se pregăteşte să modifice Constituţia României.

http://www.realitatea.net/media/image/200812/w480/image_123066437550385500_2.gif

"Anul 2009 va fi caracterizat de faptul că Traian Băsescu se pregăteşte să instituie un regim prezidenţial de tip Kazakhstan", este de părere vicepreşedintele PNL.

Ludovic Orban a mai declarat că "noul Guvern, pentru că nu va putea oferi pâine în 2009 se pregăteşte să ofere circ."

"Circul care va fi oferit, îl anticipez ca fiind: plimbări pe la Parchet, pe la DNA, dar nu în ultimul rând noul Guvern va invoca, desigur, greaua moştenire a fostului guvern" a adăugat Orban.

(sursa: realitatea.net)

Poate că domnul Orban are dreptate, este un om politic adânc implicat în activitatea la vârf a Statului Român, mă întreb totuşi dacă schimbarea Constituţiei României nu este o lege constituţională, dacă nu trebuiesc două treimi pentru aprobarea ei în Parlamentul României, dacă nu cumva trebuie şi un referendum care trebuie să aibă peste 50% participanţi la vot pentru a fi validat votul, plus aprobarea a 50% din cei ce votează... chiar aşa?, domnul Traian Băsescu este un fel de cioban peste oi şi noi suntem oile? Personal nu voi merge la vot pentru o lege constituţională care are aibă fie şi o virgulă cu care nu sunt de acord. Poate ca mine vor fi şi alţii, eu aşa mă gândesc. Aveţi încredere, domnule Orban, în clasa politică şi, mai ales, în poporul român. Dacă Traian Băsescu vrea să ne tragă pe sfoară, mergeţi la televiziuni şi povestiţi unde anume, acesta este rolul dumneavoastră pe care vi l-aţi asumat intrând în politică.

Niciun comentariu: