sâmbătă, decembrie 13, 2008

DNA...


13 decembrie 2008
Nr. 347/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:
- TIBA TIBERIU MIRCEA, avocat în cadrul Baroului Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă;
- RENU VIOREL, ofiţer de poliţie, cu gradul profesional de comisar şef, în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş - Poliţia Municipiului Timişoara, Biroul Investigaţii Criminale, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi favorizarea infractorului; şi faţă de învinuiţii:
- SCHEIN IACOB şi SCHEIN ILEANA, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.
Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada iulie - decembrie 2008, avocatul Tiba Tiberiu Mircea, cu sprijinul comisarului şef de poliţie Renu Viorel, i-a pretins lui Schein Iacob, suma de 7.000 euro din care a primit efectiv, prin intermediul mamei sale Schein Ileana, suma de 2.000 euro, pentru a-i influenţa, prin intermediari, pe magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel ca cererea de strămutare a cauzei în care Schein Iacob era judecat în stare de arest să fie admisă. Cererea de strămutare a cauzei în care Schein Iacob fusese trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori, a fost în cele din urmă respinsă de judecători.
Celor patru persoane cercetate li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 12 decembrie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor Tiba Tiberiu Mircea şi Renu Viorel. La data de 13 decembrie 2008, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe o perioadă de 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi place mult blogul.Referitor la acest articol-Mircea Tiba are un blog facut de catre pritenii lui.Blogul nu este atat de profesionist realizat insa are mult suflet.Se numeste mircea tiba myfreeblog.