joi, decembrie 11, 2008

De la un timp este periculos să zbori


Băsescu şi-a amânat decolarea spre Bruxelles cu câteva minute, din cauza unor probleme tehnice

Preşedintele Traian Băsescu urmează să participe, astăzi şi vineri, la Bruxelles, la lucrările Consiliului European. Decolarea aeronavei prezidenţiale spre Bruxelles a fost amânată câteva zeci de minute din cauza unor probleme tehnice. Aeronava fusese verificată ieri de reprezentanţi ai Romavia, ai Ministerului Transporturilor şi ai SPP.
The image “http://www.realitatea.net/media/image/200812/w480/image_122893281221117700_1.gif” cannot be displayed, because it contains errors.

În urma unor cercetări, s-a constatat că aeronava nu corespunde parametrilor tehnici normali. Ieri, s-a făcut o verificare tehnică a aeronavei prezidenţiale de către o comisie formată din reprezentanţi ai Romavia, ai Ministerul Transporturilor şi ai Serviciului de Protecţie şi Pază. Mai mult, a fost efectuat şi un zbor de verificare tehnică de aproximativ o oră. În urma acestor teste aeronava a corespuns din punct de vedere tehnic şi a fost sigilată.

În această dimineaţă, cu puţin timp înainte de decolare, au fost depistate câteva probleme tehnice. Unul dintre aparatele de la bord nu funcţiona în parametri normali. În aceste condiţii, a fost aleasă o aeronavă de rezervă care este verificată.

Aeronava cu probleme aparţine Romavia şi are o vechime de 35 de ani.
Avionul prezidenţial Boeing 707 este un avion civil de transport. A făcut parte din prima serie de avioane cu reacţie comerciale, alături de Douglas DC-8, Tupolev Tu-104 şi de de Havilland Comet, fiind de altfel primul avion cu reacţie care a ajuns un succes comercial.

Aeronava prezienţială Carpaţi trebuia de mult înlocuită. Propunerea a fost făcută de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. CSAT a aprobat, în 28 iunie, planul în trei etape propus de Romavia, cu privire la aeronavele care-l transportă pe şeful statului, ultima etapă constând în achiziţionarea unui avion dotat cu sistem antirachetă, cu cabinet medical, birou de lucru, cameră de zi şi sală de baie. Era vorba de un Airbus.

REALITATEA.NET

REALITATEA.NET

Niciun comentariu: