joi, decembrie 11, 2008

Micii actori vienezi, la Sala Rapsodia


Tudor Lavric

Avem foarte multa Viena in Bucuresti in decembrie 2008. Dupa Craciunul din Parcul Obor si Johann Strauss Ensemble la Sala Palatului, avem si teatru vienez, si inca unul de un fel special. Fundatia Teatrul Vienez de Copii, “Copiii joaca teatru“, si-a deschis aseara la Sala Rapsodia, activitatea in Capitala Romaniei, cu un spectacol de exceptie de dans, muzica si pantomima.
“Teatrul Vienez de Copii” (Kinderthater), creat in 1994 de Sylvia Rotter, pune in practica un concept cu o mare valoare sociala – dezvoltarea copiilor prin creatia teatrala. Programul Fundatiei incurajeaza copiii sa gandeasca in mod creativ si sa-si foloseasca imaginatia, prin intermediul cursurilor si reprezentatiilor de teatru, care au la baza “metoda Rotter”. Metoda foloisita la Kinderetheater este inedita prin faptul ca inglobeaza mai multe abordari si in acelasi timp stimuleaza toate capacitatile copiilor si ii ajuta sa se dezvolte. Un proiect recent de educare prin teatru a inclus testarea a 126 de copii cu varsta de 8 ani. Trupa de copii a abordat si teme grele de dramaturgie, cum ar fi comedia lui Shakespeare “Cum va place”, preprezentata cu succes in aceasta toamna la Viena.
The image “http://www.cronicaromana.ro/fotografii/200812/1771_91323.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Spectacolul de la Bucuresti marcheaza debutul colaborarii Teatrului Vienez de Copii cu trupa de teatru Passe-Partout Dan Puric, ceea ce inseamna imbinarea expresiei fizice cu cea verbala intr-un mod nou, dinamic si inovator. La spectacolul de gala au participat Primarul general al Bucurestiului si Excelenta Sa,
Dr. Martin Eichtinger, Ambasadorul Austriei in Romania.
(sursa: http://www.cronicaromana.ro, http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: