joi, mai 15, 2008

Adolescenţii şi politicile europene educaţionale


Parlamentul European a găzduit miercuri după-amiază, la Bruxelles, a 9-a sesiune a Grupului de lucru PE pentru o calitate mai bună a copilăriei, cu tema "Schimbarea feţei adolescenţei".
http://www.purerawk.co.uk/~pur001/images/eeeeeeeeeeee-1.jpg
Luarea în considerare a schimbărilor în dezvoltarea adolescenţilor şi a efectelor acestora asupra politicilor educaţionale şi sociale". Grupul de lucru PE pentru o calitate mai bună a copilăriei, înfiinţat în 2006, este patronat de cinci eurodeputaţi: Rovana Plumb, Corina Creţu, Adrian Severin, Karin Resetaris respectiv Hiltrud Breyer. "Prezenta sesiune, dedicată adolescenţei, este o oportunitate de a realiza care sunt provocările cu care se confruntă adolescenţii şi cu ce răspunsuri putem veni noi, ca părinţi şi prieteni, la problemele cu care se confruntă aceştia", a declarat Rovana Plumb.
In opinia sa, "după cum o demonstrează şi cercetările ştiinţifice, prezentate la reuniune, trebuie să ţinem cont de specificul şi de caracteristice fizice şi mai ales psihice ale acestei vârste în promovarea unor politici educaţionale şi sociale eficiente pentru o dezvoltare armonioasă a adolescenţilor". În acest sens, potrivit doamnei Plumb, modelul olandez pare a fi cel mai viabil, prin introducerea în aria curiculară, alături de componenta academică (de educare), a celei sociale (de relaţionare cu cei din jur) şi a celei emoţionale. Rovana Plumb este membru al Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din PE (EMPL). (Carmen Dinu)

Niciun comentariu: