joi, mai 01, 2008

"Andante- Allegro", balet de Francisc Valkay, va fi prezentat la Sibiu


Vineri 2 mai, la ora 18,00, la Pavilionul Multifuncţional din Sibiu, Opera Naţională din Timişoara va prezenta spectacolul de balet „Andante –Allegro”.
Libretul, coregrafia şi regia artistică: Francisc Valkay. Muzică de Vanghelis. Scenografia: Geta Medinski. În distribuţie: Cristina Romândaşu, Mirabela Zonai, Manuela Ardelean, Andreea Jura, Romulus Radu, Claudiu Dan, Darius Agrima, Sergiu Anghel.
Spectacol de autor creat special pentru colectivul de balet al Operei timişorene, „Andante –Allegro” este construit pe teme din viaţa cotidiană. Spectacolul începe într-o sală de dans, în care se află personalităţi, caractere şi temperamente diferite. Muzica lui Vangelis, care îmbină genurile electronic, new age, rock, progresiv, este cel mai bun pretext pentru un spectacol de dans neo-clasic într-o expresie pe cât posibil contemporană. „Andante – Allegro” se doreşte o îmbinare sincretică a mai multor posibilităţi scenice: muzică, mişcare scenică, dans, plastică, proiecţie, imagine filmată. Premiera a avut loc la 27 ianuarie a.c. ( Tudor CRISTIAN)

Niciun comentariu: