marți, mai 06, 2008

Ce mai spune premierul


The image “http://www.vivid.ro/images/80/tariceanu.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Tăriceanu: În calitate de şef al statului, nu este posibil să faci astfel de afirmaţii
Primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, la finalul întâlnirii cu oamenii de afaceri italieni, că declaraţiile lui Traian Băsescu sunt iresponsabile.
"Când aud astfel de declaraţii din partea unei persoane care este preşedintele ţării de la care mă astept la foarte multă responsabilitate dar văd că îi ies vorbele precum porumbeii, cred că nu are clară semnificaţia vorbelor pe care le rosteşte. Pe mine mă îngrozeşte acest lucru pentru că este o problemă de responsabilitate. În calitate de şef al statului, nu este posibil să faci astfel de afirmaţii. Este tot ceea ce pot să spun. Mi se pare practic inadmisibil un astfel de comportament".
Şeful statului a declarat în această dimineaţă la postul public de radio că a existat o negociere între primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, şi Ion Iliescu în anul 2007, privind răsturnarea de la putere a preşedintelui.

Guvernul poate să conducă propria politică economică a ţării fără ajutor de la Fondul Monetar
Referitor la opinia FMI, că guvernul României ar trebui să se opună majorării pensiilor şi reducerii TVA-ului din considerente bugetare, premierul Călin Popescu Tăriceanu a precizat că executivul este capabil să gestioneze situaţia fără a pune în pericol economia ţării.
"Ceea ce pot să spun este că Guvernul a demonstrat, începând din 2005, că poate să conducă propria politică economică a ţării fără ajutor de la Fondul Monetar Internaţional, astfel încât vreau să vă transmit să aveţi încredere că şi de acum înainte vom şti foarte bine cum să gestionăm economia", a declarat premierul.

Tăriceanu va merge în Italia pentru a promova spiritul productiv românesc
Primul ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a reiterat, la adunarea oamenilor de afaceri italieni, Unimpresa, faptul că România nu este reprezentată de cazurile de criminalitate care au fost puternic reflectate în campania electorală italiană.
Premierul a reamintit oamenilor de afaceri italieni că cetăţenii români sunt cei care contribuie de ani de zile la dezvoltarea economică a Italiei şi întreprinderilor pentru care lucrează.
De asemenea premierul a mai adăugat că speră într-o colaborare bilaterală sporită la nivel guvernamental, politic şi la nivelul asociaţilor de întreprinzători.
"Într-un moment în care confruntările electorale inerente exerciţiului democratic tind să distorsioneze percepţiile publice, un eveniment ca cel organizat astăzi de Unimpresa reflectă o abordare echilibrată necesară şi firească. Dezvoltarea economică presupune libertatea de mişcare, piaţă liberă, contacte intense între comunităţi şi sperăm ca noul guvern italian să abordeze problematica liberei circulaţii într-un mod pragmatic şi echilibrat cu respectarea principiilor europene în materie", a declarat premierul Tăriceanu.
Primul-ministru a mai spus că a stabilit un program de vizite care se vor desfăşura în perioada următoare în Italia pentru a promova valorile şi spiritul productiv românesc în Italia. (Claudia DUMBRAVĂ)

Niciun comentariu: