marți, mai 06, 2008

Băsescu: Tăriceanu şi pe Iliescu au negociat împotriva mea


Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut, astăzi, în direct la postul public de radio, că primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a negociat cu Ion Iliescu în 2007.
Potrivit şefului statului, în schimbul voturilor pentru suspendarea preşedintelui României din funcţie, PNL a primit susţinerea social-democraţilor pentru Guvern. De asemenea, cu privire la campania electorală, Băsescu a spus, că cel puţin până în acest moment, aceasta seamănă cu "un blat sau cu o frăţie între candidaţi", care nu fac altceva decât să se laude unul pe altul. În continuare, şeful statului a mai spus că intenţionează să ceară unei echipe de specialişti o viziune asupra modificării Constituţiei, menţionând că tema ar urma să intre în dezbatere publică "poate" la sfârşitul acestui an. Totodată, Băsescu a acuzat atât PSD cât şi PNL că "refuză modernizarea României", arătând cu degetul în special către Guvern, afirmând că acesta a renunţat la acest proiect şi caracterizându-l drept "unul dintre golurile" madatului său pe care îl resimte "cu toată fiinţa".
"Dacă parteneriatul cu Guvernul ar fi funcţionat, dacă nu s-ar fi amăgit cu eliminarea PD de la guvernare modernizarea ar fi continuat", a conchis Băsescu.

Niciun comentariu: