marți, mai 06, 2008

Întâlnirea preşedintelui României, Traian Băsescu, cu Alteţea Sa Regală Charles, Prinţ de Wales


Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit marţi, 6 mai a.c., cu Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul coroanei britanice, la debutul unei vizite private pe care o efectuează în România.
Discuţiile au reliefat calitatea deosebită a relaţiilor bilaterale. Au fost schimbate opinii cu privire la agricultura ecologică şi securitatea alimentară, dezvoltarea rurală, protecţia mediului cu accent pe protecţia solului şi a pădurilor, precum şi legat de soluţiile integratoare de dezvoltare urbană, care acordă atenţie gestionării, reutilizării deşeurilor. De asemenea, a fost evocată buna cooperare economică dintre România şi Marea Britanie, şeful statului exprimând necesitatea atragerii de noi investiţii britanice în economia românească.
În privinţa culturilor de biomasă, a căror importanţă este subliniată de nevoia diversificării resurselor energetice la nivel european, şeful statului a menţionat riscul pe care îl prezintă pentru securitatea alimentară o pondere disproporţionată rezervată acestora din suprafaţa agricolă a ţării. În opinia preşedintelui României, este momentul ca la nivel european să se elaboreze politici care să asigure echilibrul între domeniile energetic şi agroalimentar, în condiţiile unei utilizări judicioase a suprafeţei arabile şi a asigurării necesarului de hrană pentru populaţie la preţuri optime.
Şeful statului a remarcat multitudinea de acţiuni în care Prinţul de Wales este implicat în România, în domenii precum dezvoltarea sustenabilă şi protecţia mediului, conservarea şi reabilitarea cetăţilor medievale, asistenţa socială pentru copiii orfani, adresând mulţumiri înaltului oaspete pentru sprijinul constant şi atenţia pe care o acordă ţării noastre.


Niciun comentariu: