miercuri, mai 14, 2008

Cea mai buna poantă politică din ultimul timp


Olteanu cere PDL să renunţe la Boureanu şi să susţină candidatul PNL în Argeş
Olteanu cere PDL să renunţe la Boureanu şi să susţină candidatul PNL în Argeş (Imagine: Mediafax Foto)
Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, îndeamnă PDL să treacă de la vorbe la fapte în cazul luptei împotriva baronilor locali, cerând să îl retragă pe Cristian Boureanu din cursa pentru şefia CJ Argeş şi să susţină candidatul liberal. "Este foarte bine că, iată, domnul Boureanu a renunţat brusc la colaborarea cu PSD în judeţul Argeş. Pentru a câştiga împotriva PSD, PNL şi PDL trebuie să susţină cel mai bun candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş", se arată într-o declaraţie a lui Bogdan Olteanu". "De aceea, cer PDL să-l retragă pe Cristian Boureanu din cursa electorală şi să-l susţină pe Adrian Miuţescu, candidat plasat mult mai bine în sondajele de opinie şi fără dosare la DNA, spre deosebire de Boureanu. În acest caz, PNL va fi dispus să-l susţină la Primăria Municipiului Piteşti pe candidatul cel mai bine plasat în opţiunile de vot", a arătat Olteanu. Candidatul PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Cristian Boureanu, a anunţat, luni, că intenţionează să ceară sprijinul liberalilor din judeţ în confruntarea cu contracandidatul din partea PSD, Constantin Nicolescu. "Am luat această decizie după ce am stat de vorbă cu liberalii, în cursul deplasărilor în judeţ. Sunt colegi de la PNL care au demonstrat că nu vor să facă echipă cu «caracatiţa PSD», acesta e un lucru cert. Am anunţat că intenţionez să stau de vorbă cu domnul Miuţescu, candidatul PNL la presedinţia Consiliului Judeţean Argeş. Eu cred că va da dovadă de maturitate dacă va accepta să facem echipă împotriva PSD. Vom vedea ce rezultat vor avea aceste discuţii", a declarat Boureanu. El a mai precizat că singurul lui adversar direct în această campanie electorală este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, iar o colaborare cu liberalii pentru înfrângerea acestuia în alegeri este "posibilă şi reală". Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, a respins însă propunerea lui Boureanu, pe care îl consideră "nepotrivit" pentru funcţia de preşedinte al CJ.

Îmi permit să fac şi eu o glumă de agest gen şi să-i cer lui Mircea Geoană să-l susţină pe Adrian Năstase pentru candidatura la preşedinţie de anul viitor. Deşi poate că nu e tocmai o glumă...

Năstase: Trebuie găsit cel mai bun candidat care să asigure o victorie împotriva lui Băsescu

Năstase: Trebuie găsit cel mai bun candidat care să asigure o victorie împotriva lui Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că strategia PSD pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor va trebui construită astfel încât să nu mai existe un al doilea mandat al lui Traian Băsescu. Întrebat dacă viitorul candidat al PSD la Preşedinţia României se va numi Sorin Oprescu sau Adrian Năstase, fostul premier a spus că trebuie găsit cel mai bun candidat, care să asigure o victorie împotriva lui Traian Băsescu, întrucât actualul mandat al acestuia în fruntea statului este "deja suficient, e deja suprasuficient". "Ceea ce pot să spun, în niciun caz Băsescu. Strategia, după părerea mea trebuie construită în aşa fel încât să nu mai existe un al doilea mandat Traian Băsescu. Poate veţi considera că sunt subiectiv, dar am vorbit cu foarte multă lume în ţară, eu cred că un singur mandat e deja suficient, e deja suprasuficient. De aceea, cred că mai avem timp să gândim o soluţie, trebuie găsit cel mai bun candidat care să asigure o victorie împotriva lui Traian Băsescu", a mai spus Năstase.

Niciun comentariu: