marți, mai 06, 2008

Ciucă: Preşedintele ar trebui să fie persoana care nu trebuie să comenteze deciziile CCR


Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a precizat, astăzi, că declaraţiile lui Traian Băsescu de la radioul public sunt generate de campania electorală.
"Din punctul nostru de vedere, declaraţiile făcute de Băsescu nu reprezintă decât un atac generat de campania electorală. Nu suntem de acord cu cei care critică deciziile Curţii Constituţionale atunci când nu sunt de acord cu ele şi le lăudă atunci când sunt pe placul lor. Preşedintele ar trebui să fie persoana care nu trebuie să comenteze deciziile CCR. Este un comentariu ce-i poartă semnătura", a declarat Ciucă.
Cu privire la modificările pe care şeful statului doreşte să le facă la legea fundamentală, Ciucă a spus că este un lucru care a preocupat dintotdeauna PC dar este nevoie de un proiect serios în acest sens.În această dimineaţă, Traian Băsescu a spus în direct la radioul public că este deranjat de decizia Curţii Constituţionale, potrivit căreia parlamentarii au nevoie de avizul Camerei din care fac parte pentru începerea urmăririi penale, spunând că aceasta "a rămas o pavăză de nădejde pentru infractorii parlamentari".De asemenea, şeful statului a mai subliniat că intenţionează să ceară unei echipe de specialişti o viziune asupra modificării Constituţiei, menţionând că tema ar urma să intre în dezbatere publică "poate" la sfârşitul acestui an.(Alina BOGHICEANU)

Niciun comentariu: