sâmbătă, mai 17, 2008

Cristian Diaconescu, un candidat istovit de colegii de partid


The image “http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/2639845/1/1-img-2354-og.jpg?width=320” cannot be displayed, because it contains errors.
Ion Iliescu, în urma acuzaţiilor, din ce în ce mai lipsite de transparenţă, aduse de presă şi opinia publică, conform cărora domnia sa ar prefera pentru Bucureşti pe candidatul independent Sorin Oprescu, aluat decizia unei plimbări politice alături de candidatul PSD, Cristian Diaconescu. Desigur în contextul deja format, gestul este nu numai gratuit dar şi reinterpretat tot în favoarea relaţiei Iliescu-Oprescu. Iată cum descrie ziarul Gândul această ieşire:
A fost un ajutor pervers. Organizatorii s-au chinuit să adune 50 de persoane care să-i umple candidatului PSD o săliţă din Complexul studenţesc Leu. Ion Iliescu, fan declarat al candidatului „neoficial”, Sorin Oprescu, a reuşit să-i omoare şi pe aceşti puţini susţinători, cu un speech de o oră şi douăzeci de minute – un adevărat test de rezistenţă pentru o sală adormită. Într-un discurs-ghiveci, în care a făcut înconjurul lumii de azi şi de ieri, Iliescu s-a referit o singură dată la candidatul Cristi, şi atunci cu reproş: „La tine lipseşte subteranul!” Asta a vrut să însemne că, în programul său electoral, n-ar exista soluţii pentru infrastructura subterană a oraşului. Resemnat, Diaconescu a aşteptat cu mâinile în cap sfârşitul supliciului, ba chiar a căscat diplomatic, cu gura închisă.
Se pare însă că cei de la Gândul au impresia că şi domnul Cristian Diaconescu continuă să lase impresia că-şi doreşte această candidatură ca pe o bătătură la degetul cel mare:
În faţa profesorilor, Diaconescu a vorbit puţin. La un moment dat, s-a ridicat şi a fugit într-o sală alăturală, unde-l aşteptau câteva zeci de studenţi. După ce le-a vorbit „pe scurt” profesorilor despre „axiome”, candidatul Cristi a schimbat, o dată cu sala, şi limbajul. „Axiomele şi silogismele” s-au metamorfozat in „O.K.”-uri scurte şi „cool”-uri tinereşti. „Staţi într-un cerc vicios de nepăsare”, „vă contemplaţi tristeţea”, i-a trezit la realitate Diaconescu pe tinerii prezenţi. Pesedistul s-a străduit timp de un sfert de oră să convingă audienţa că trebuie să „încerce şi cu alţii”, plângându-se de retorica „agresivă” legată de „ciumaţi”, adică de intelectualii-candidaţi: „Mi-a plăcut ideea –„bă intelectualule! Ce cauţi tu?”- e cool! E mişto! Numai băieţii adevăraţi ştiu să facă administraţie, mânca-ţi-aş!” Aducându-le aminte că are un blog, Diaconescu le-a promis că va elimina corupţia din primăria mare punând contractele municipalităţii „pe net”.

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://farm2.static.flickr.com/1389/1387900120_3b12d8d6e8.jpg

Un trandafir japonez pentru tine, Bibliotecaru. Fara vals, daca nu ii place.. Sa-ti aduca noroc si un week-end minunat!

Bibliotecaru spunea...

Mulţumesc frumos, este exact ca al meu.