miercuri, mai 07, 2008

Diaconescu şi-a prezentat proiectul de viitor primar


Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, a prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, strategia politică pe care o va aplica în calitate de viitor primar.
"În elaborarea acestei strategii am plecat de la o realitate pe care toată lumea o cunoaşte în ceea ce priveşte situaţia din Bucureşti. În ultimii 18 ani, Bucureştiul a traversat şi traversează, în continuare, un moment dezastruos", a declarat Diaconescu. Potrivit lui, vinovaţi de acest dezastru sunt toţi cei care au administrat în ultimii 18 ani "interesele Bucureştiului", îndeosebi primarii generali. "Bani există la Administraţia Bucureştiului, dar administarea lor este dezastruoasă. În ultimii ani bugetul Capitalei s-a încheiat întotdeauna cu plus. În ultimii ani primarii generali nu au reuşit să cheltuiască sume de ordinul sutelor de milioane de euro şi acest lucru s-a petrecut într-o perioadă în care primarul general a lansat obligaţiuni pentru care cetăţenii plătesc dobânzi la băncile străine".
Potrivit acestuia, în calitate de viitor primar se va axa, printre altele, pe aplicarea legii în Primăria Capitalei, în aducerea de specialişti care nu răspund la butoane, publicarea contractelor încheiate pe banii publici în ultimii zece ani.Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, a trecut în revistă, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, cîteva dintre priorităţile viitorului său proiect politic, pe care le va pune în practică dacă va ajunge în funcţia de primar al Bucureştiului.
The image “http://www.ziua.ro/pics/2007/12/13/1197548940.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Printre primele lucruri, pe care le va face din fotoliul de primar general, se află organizarea unui referendum.
"Voi organiza de urgenţă, în absenţa unui sprijin politic corespunzător, consultarea referendară a cetăţenilor Bucureştiului în ceea ce priveşte resubordonarea la Primăria Generală a metroului, a centurii Capitalei şi Centurii verzi a Bucureştiului, a poliţiei rutiere, de ordone publică, a pompierilor", a declarat Diaconescu. Potrivit lui Diaconescu, strategia sa politică are ca obiectiv principal transformarea Bucureştiului într-o capitală europeană. În realizarea acestui obiectiv va începe cu demolarea construcţiilor ilegale şi prin instituirea unui ordin prin care planurile urbanistice zonale să fie emise doar de Primăria Generală. De asemenea, acesta va pune la dispoziţia publicului toate documentele avizate în ultimii zece ani. De asemenea, Diaconescu a promis că se va axa pe reabilitarea infrastructurii rutiere şi va crea, printre altele, în incinta primăriei, un comandament de criză care va dispune de o linie directă de comunicare cu cetăţenii unde aceştia vor putea suna pentru a anunţa eventualele dificultăţi din trafic. Totodată, acesta îşi propune să construiască 45.000 de locuri de parcare supra şi subterane printre blocurile de cartier. Diaconescu a cuprins în strategia sa şi înfiinţarea primei unităţi de epurare a apei uzate, afirmând că Bucureştiul nu are o astfel de staţie în acest moment. În continuare, candidatul PSD la Capitală a spus că în strategia sa politică a cuprins şi plantarea a 600.000 de arbori de aliniament care vor aşezaţi de-a lungul străzilor şi care vor reprezenta aşa numitele borduri verzi. Diaconescu nu i-a uitat nici pe cei cu situaţie materială precară şi va construi pentru aceştia 2.000 de locuinţe sociale, precum şi un centru de cazare de urgenţă pentru oamenii străzii de 100 de locuri. De asemenea, un alt obiectiv, va fi transformare unei porţiuni din Calea Victorie, de la Sala Paltului la Palatul C.E.C., în zonă strict pietonală. În ceea ce priveşte câinii vagabonzi, Diaconescu a spus că nu va alege metoda eutanasierii ci va pune la dispoziţia ONG-urilor terenuri pentru construirea de adăposturi. "Primăria va fi mult mai ofertantă şi va pune la dispoziţie terenuri necesare construirii adăposturilor pentru animale. Parteneriatul public- privat şi aplicarea legii sunt cele două elemente pe care le voi urmări în această problemă", a precizat Diaconescu. (Alina BOGHICEANU)

Niciun comentariu: