miercuri, mai 07, 2008

Guvernul a aprobat lista proiectelor de mediu care vor primi finanţare


Ministrul Mediului, Attila Korodi a anunţat miercuri că Executivul a aprobat finanţarea a 97 de proiecte în carul Programului Naţional de Îmbunăţire a calităţii Mediului pentru realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Ministrul a specificat că proiectele aprobate de Guvern vor fi finanţate de la Fondul de Mediu, iar valoarea totală se ridică la aproximativ 60 de milioane de lei. România prin acest set de proiecte va câştiga aproape două milioane de metri pătraţi de spaţiu verde, prin cele 97 de proiecte", a declarat ministrul Mediului. Astfel, vor fi finanţate 61 de parcuri noi din localităţile din ţară, 20 de lucrări de extindere a parcurilor şi se vor efectua de asemenea, 19 lucrări de reabilitare. Potrivit ministrului Mediului, localităţile spre care vor fi distribuite cele mai importante finanţări sunt: Piatra Neamţ, Galaţi, Zalău, Bivolari, Cornu, Constanţa, Odobeşti, Bragadiru, Crevedia. Aceste localităţi, vor primi fiecare cel puţin câte un minion de lei. Korodi a mai spus că în aceste zone, situaţia spaţiului verde pe cap de locuitor, se situiază în medie, sub 5 metri pătraţi. (Claudia Dumbeavă)

The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2283-128215-korodirompres.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: