duminică, mai 11, 2008

Dinescu în susţine pe Laszlo Borbely la Primăria Târgu-Mureş



Dinescu în susţine pe Laszlo Borbely la Primăria Târgu-Mureş (Imagine: Mediafax Foto)
Scriitorul şi publicistul Mircea Dinescu şi-a anunţat public, sâmbătă seară, la Târgu-Mureş, susţinerea pentru candidatul UDMR la Primăria municipiului, actualul ministru al Dezvoltării, Laszlo Borbely. Mircea Dinescu a fost invitat să îşi lanseze la sediul Fundaţiei Bernady, patronată de Borbely, volumul „Corigent la cele sfinte” în limba maghiară şi a oferit bonus şi editorialul „Dumnezeu e bozgor”, scris după afirmaţiile lui Gigi Becali în scandalul DNA-Steaua-Universitatea Cluj. Scriitorul a spus că a venit la Târgu Mureş şi pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Borbely, care candidează la Primăria Târgu Mureş, şi s-a arătat contrariat de faptul că nu îşi poate prezenta la TV această susţinere în campania electorală. "Este o mare porcărie această decizie de a nu putea vorbi public în campania electorală. Păi când să vorbeşti despre asta, dacă nu acum, când este cazul? Este ca şi cum le-ai interzice pompierilor să vorbească despre foc”, a comentat Dinescu, adăugând că vrea să îi ofere lui Borbely "un autograf pe legitimaţia de primar".

http://blog.peta2.com/human_pyramid.jpg


http://www.tribuneindia.com/2003/20030821/nat3.jpg


http://k43.pbase.com/v3/44/546244/1/50649402.jbDSC12845.jpg

Câteva structuri bazate pe încredere.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Acesta nu etse demn de atentia noastra...jeg!

Maxi!:)

Anonim spunea...

Unde-i banul, hop si Mirciu cu printzipu la purtator! Fa-te, bre, ca lucrezi in continuare, ca vaz ca-ti pica bine la chimir de 18 ani incoace!

Bibliotecaru spunea...

În istoria pe care am urmărit-o eu, Mircea mai mult a luat ţeapă, şi cu revistele pe care le-a fondat, şi cu investiţiile pe care le-a făcut, fie că erau ele în domeniu agricol, fie că erau în imobiliare. Plus talentul de a paria pe cel care ajunge ultimul... Eu aş spune că Dinescu e mai mult urmărit de ghinion şi pierde banii printre degete.

Anonim spunea...

OOOO! Ge generos esti mata stimate Bibliotecar.


Acuma, fara nici o legatura, spune-mi te rog, ce parere ai de serialul ala cu mormoni de pe hbo? Am avut placerea sa vad si eu un episod in seara asta, inainte sa ma apuc de ceva mai serios.Nu-ti ascund ca sunt cam socat..:(


Maxi!:)


P.S.In ceea ce-l priveste pe asta, ma mir ca nu vezi ceea ce sare in ochi..sau mergi pe teoria ta ca nimic din ce-i rau nu ne este strain...se trezeste un demon , ceva ,cand vezi manifestarea astuia? Uite, eu ca de obicei nu am intelegere pentru asta...


Maxi!:)

Anonim spunea...

Mda, hai sa-i plangem de mila:

Dinescu, portavocea autonomiei
Staff-ul de campanie electorala al filialei UDMR Mures a inceput, din aceasta saptamana, “Caravana de campanie a candidatilor UDMR”, si va vizita, pana la alegeri, peste 70 de localitati. “Ursul” caravanei va fi Mircea Dinescu, sustinatorul candidatului UDMR Laszlo Borbely. Caravana va fi condusa de liderul filialei, deputatul Atilla Kelemen, si de Edita Emoke Lokodi, candidatul UDMR la functia de presedinte al CJ Mures. Presedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat ca “in cadrul campaniei electorale pentru locale, Uniunea va trebui sa isi exprime clar obiectivele: autonomia Tinutului Secuiesc si inca patru ani in guvern”. Dinescu a fost insotit la Targu Mures de sotia sa, Masa, al carei tata este dintr-o comuna din Mures si este etnic maghiar. Socrul lui Mircea Dinescu, Albert Kovacs, reprezinta “aripa maghiara” a clanului Dinescu. Poetul mai are insa si o proptea ruseasca in familie, care l-a lansat in politica mare.
Propteaua ruseasca a “poetului portofel”
In anii ‘80, Dinescu avea legaturi cu Ambasada URSS, mijlocite de soacra sa, Ludmila Loghinovskaia, cetateanca sovietica, si de Gogu Radulescu, membru CPEX, seful “Grupului Comana”. Loghinovskaia era o binecunoscuta agenta KGB, iar fiul ei - cumnatul lui Dinescu -, aflat in URSS, a desfasurat de asemenea “activitati de profil” impotriva Romaniei. Din acest motiv, Dinescu a fost supravegheat de Securitate, desi dupa terminarea liceului la Slobozia, Mircea Dinescu a facut armata la Securitate. Dupa stagiul la Secu, Dinescu a intrat direct la Academia “Stefan Gheorghiu”. Studiile au priit, deoarece din portar la Uniunea Scriitorilor, Dinescu a ajuns membru plin al Uniunii. Anii au trecut, Dinescu “s-a facut ca lucreaza” si acum a devenit multimilionar. Este membru al conducerii CNSAS, functie asimilata celei de secretar de stat, membru al Consiliului Editorial al ziarului “Cotidianul”, dar si patron de presa. Dinescu si-a intemeiat afaceri in domeniul media, fondand publicatiile pornografice Plai cu Boi si Aspirina saracului, aflate acum in fieful lui Dinu Patriciu, ca si Dilema Veche, a prietenului sau Andrei Plesu. Mircea Dinescu detinea 9 la suta din actiunile ziarului “Adevarul”, si 35% din grupul Satiricon, alaturi de Patriciu. Cand a fost chestionat in privinta incompatibilitatii ”ntre functia de membru al CNSAS si de membru al Consiliului Editorial al ziarului “Cotidianul”, Dinescu a replicat: “Ma doare in cur!”.
Baron prin frauda
Dinescu are insa afaceri si in agricultura, si nu numai, incepand constructia unui hotel in comuna doljeana Cetate, unde a cumparat o pescarie si a luat in arenda, pentru 49 de ani, un lac de 300 de hectare. Aici, Dinescu mai detine o ferma de pasari, dar si o productie proprie de vin. Si-a cumparat, de asemenea, trei parcele de teren la mare, intre Vama Veche si 2 Mai, planuind sa construiasca si aici o casa de vacanta si un hotel. Poetul carnatar se ocupa si cu productia de pastrama si carnati de gasca, urmand sa deschida cateva magazine pentru comercializarea lor. Dinescu a ajuns arendas al Academiei Romane, dupa ce, in 2002, institutia i-a cedat un titlu de proprietate pe 50 de hectare de vie in Galicea Mare. Podgoria a fost insa revendicata de mostenitorii lui Petru Durlanescu, terenul fiind nationalizat ilegal si folosit din 1949 de comunisti, prin IAS Giuberca. Via a ajuns Ð fraudulos - la Academia Romana si de aici la Dinescu. Devenit baron de Dolj, Dinescu a primit, dupa ani de procese, o somatie de la executorii judecatoresti ai familiei autenticului urmas al boierilor care detineau conacul-crama de la Galicea Mare, pe care il cumparase, tot fraudulos, in 2004, de la Agentia Domeniilor Statului. Urmasii fostilor proprietari au obtinut o decizie definitiva la ICCJ, prin care li s-a recunoscut dreptul de a reintra in posesia mosiei. Dinescu a refuzat insa sa se conformeze hotararii instantei supreme. Cu mare scandal, intr-un final, a cedat mosia proprietarilor de drept, nu insa inainte de a o devasta.
“Spatele” din lumea interlopa
Mircea Dinescu este in mare masura “creatia” unui infractor cunoscut, Stefan Radulescu, cel care l-a “consiliat” si sustinut constant vreme indelungata. Mircea Dinescu a obtinut de la Stefan Radulescu sume importante de bani, varsate partial fie fundatiei poetului, fie sub forma de foloase materiale, ca mobila, autoturisme (un BMW X5 ultimul tip, un microbuz). Averea lui Dinescu - care este multimilionar in euro - a fost consolidata prin legatura directa cu Stefan Radulescu. Acesta din urma, (controla SC Mobins SA, SC Transporturi Auto Astra SA, SC Somaco SA, SC Somaco Holding SA, SC Rotras International Holding SA) este urmarit penal in opt dosare pentru fraude de zeci de milioane de euro. Societatile inhatate prin actiuni de forta de Radulescu au fost vandute ilegal unor cetateni arabi, conectati la anturajul celebrului terorist Omar Hayssam.

Bibliotecaru spunea...

@ Maximmouse
Întrucât nu am cablu, cu atât mai mult abonament HBO, nu mă pot exprima.

@ Horia
Nu am spus că plâng de mila lui Mircea Dinescu, nu am de ce. O duce probabil de mii de ori mai bine ca mine. Mi-am exprimat opinia, atâta tot. Dacă m-a păcălit, asta este. Nu este ca şi cum aş face afaceri cu domnia sa, nu pierd mare lucru. Eu îl văd ca un om care are, la rândul lui, opinii de bun simţ, chiar dacă mai năvalnic în exprimare decât covârşitoarea majoritate a cetăţenilor, şi, uneori, opiniile noastre coincid. Nu am de ce să fac o pasiune, nu am nici de ce să fiu contra domniei sale. Eu mi-am format părerea că alţii profită de el şi încrederea sa de copil mare.