miercuri, mai 07, 2008

DNA a reţinut cinci apropiaţi ai lui Becali care aveau asupra lor 1,7 mil. euro



Cluj-Napoca: DNA a reţinut cinci apropiaţi ai lui Becali, care aveau asupra lor 1,7 mil. euro (Imagine: Mediafax Foto)
DNA Bucureşti coordonează acţiunea privind reţinerea, miercuri seară, la Cluj-Napoca, a cinci apropiaţi ai lui Gigi Becali asupra cărora s-ar fi aflat suma de1,7 milioane de euro destinată fotbaliştilor de la Universitatea Cluj, dacă n-ar fi pierdut meciul cu CFR Cluj. "Este o acţiune în derulare a procurorilor. Nu putem spune nimic deocamdată. Pot spune doar că acţiunea ţine de DNA central", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan. Joi dimineaţă, DNA ar putea difuza, însă, un comunicat pe această temă, cu detalii privind acţiunea. Conform regulamentului Federaţiei Române de Fotbal, nu se pot da prime altor echipe. Intervievat în cadrul emisiunii "Fanatic Show" de la Telesport, Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a afirmat: "Ce, nu au voie să aibă oamenii mei bani la Cluj? Nu au voie să cumpere terenuri la Cluj?". La Sport.ro, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a afirmat că oamenii care au fost reţinuţi de DNA la Cluj aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, banii săi, dar a negat că aceştia ar fi fost prime pentru jucătorii Universităţii în cazul în care nu pierdeau în faţa echipei CFR Cluj. "Nu erau un milion, erau 1,7 milioane de euro. Care e problema DNA-ului? Erau trimişi de mine la Cluj ca să cumpere bomboane şi ciocolată. Cumpăr ce vreau eu! Sunt banii mei şi se pot plimba pe unde vreau eu! Sunt banii mei şi vreau să cumpăr bomboane cu ei, aşa le spun la DNA. DNA-ul trebuie să demonstreze că banii urmau să corupă ceva. Nu interesează pe nimeni unde mergeau banii ăia. Nu dau raportul nimănui ce fac cu banii mei. Pot să justific mâine 50 de milioane cash, nu 1,7 milioane, şi pot să mă plimb cu ei unde vreau", a spus Gigi Becali. CFR Cluj a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), pe Universitatea Cluj şi a devenit astfel campioană la patru sezoane după ce a revenit în prima ligă. Steaua, contracandidata clujenilor la câştigarea titlului, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), pe Gloria Buzău, însă avea nevoie ca CFR Cluj să nu obţină victoria pe Stadionul Ion Moina pentru a termina campionatul pe primul loc. Potrivit unor surse din FRF, Steaua riscă să i se retragă între şase şi nouă puncte, precum şi o amendă de maxim 200.000 de lei, în cazul în care se dovedeşte că banii găsiţi, miercuri, de DNA la Cluj asupra a cinci persoane apropiate lui Gigi Becali erau destinaţi stimulării financiare a echipei "U" Cluj.
"Dacă se va dovedi asta, atunci Steaua riscă o depunctare între şase şi nouă puncte şi o amendă între 100.000 şi 200.000 de lei. Este vorba de articolul 60 din Regulamentul Disciplinar. Împotriva finanţatorului stelist se poate lua decizia declarării acestuia persona non-grata şi interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal. Dacă procurorii au făcut această reţinere înseamnă că aveau ceva informaţii şi au stat la cotitură. O decizie sportivă împotriva Stelei se va putea lua abia când se termină procesul şi se dă un verdict. Dacă îi prindea în vestiar cu banii era scandalul secolului, aşa vor trebui să facă dovada că banii erau destinaţi Universităţii Cluj, ceea ce e foarte greu", au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse federale. Depunctarea Stelei va surveni în ediţia de campionat în care se va finaliza procesul, iar sancţiunea sportivă va fi pusă în aplicare de către comisiile federale (MEDIAFAX)
.

Patronul Stelei Gigi Becali a declarat în direct la OTV referitor la implicarea DNA-ului în problema banilor găsiţi la cei cinci apropiaţi ai lui Becali astăzi la Cluj că nu ştie dacă Tea Sponte s-a întâlnit la restaurant cu Gigel Coman dar că ştie că Sponte este prieten cu jucătorul Universităţii Cluj:
" Nu ştiu dacă Tea Sponte a fost la restaurant cu Gigel Coman dar ştiu că Tea este prieten cu Coman" a încheiat finanţatorul Stelei

The image “http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/2620981/1/gigi-explicand.jpg?width=320” cannot be displayed, because it contains errors.

(http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/becali-tea-sponte-este-prieten-gigel-coman-2620981)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate Bibliotecar, ai dreptate, nu am stiut ca nu sunt banii mei in treaba aceluia.Dar m-ai indus putin in eroare, credeam ca s-a facut chiar de IC, si pe banii mei!Bine ca nu!


Oricum, sa stii , am observat ca esti admirativ...ei bine, eu nu sunt!


Maxi

Bibliotecaru spunea...

Nu ştiu dacă este vorba despre admiraţie, dar cred că unii dintre oamenii din România ar trebui ocrotiţi, chiar şi atunci când nu ne plac, pentru că sunt reprezentativi. Intrarea în Uniunea Europeană a creat un pericol foarte mare, acela de a ne pierde identitatea culturală şi naţională. Dacă nu se face nimic, vom rămâne probabil o zonă teritorială care nu va mai însemna mare lucru pentru că noi, ca popor, vom fi naţiunea dispărută. Este motivul pentru care tot insist, peste tot unde se poate, pentru conservarea patrimoniului cultural românesc, transpunerea în format audio/video şi punerea lui la dispoziţie în mod gratuit. Dacă vom continua să concentrăm patrimoniul românesc într-o zonă greu vandabilă, şi ne vom opinti în drepturi de autor, uitarea se va aşterne peste toate. Ar trebui să punem la dispoziţie gratuit toată literatura românească mai veche de 20 de ani, la fel filmografia, ar trebui ca toate piesele de teatru să fie înregistrate şi în general orice act cultural, astfel încât să ne consolidăm un traiect cultural printre valorile europene. Parcă văd că vine cineva şi ne ia tradiţia micilor şi sarmalelor şi rămânem fără nimic. Toate popoarele la care privim astăzi cumva de jos în sus, deşi nu am recunoaşte în veci vecilor aşa ceva, nu prin bani ne-au stârnit admiraţia, ci prin cultură şi istorie. Dacă naţional nu jucăm astăzi cartea culturi, creşterea PIB-ului va fi în zadar.