miercuri, mai 07, 2008


Europarlamentarul român Corina Cretu a luat cuvântul la Bruxelles, în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterilor privind Consiliul Economic Transatlantic.
In cuvantul sau, Corina Cretu a punctat importanta infiintarii acestui Consiliu, solicitand, in contextul dezbaterilor privind relatiile transatlantice, necesitatea solutionarii problemei vizelor pentru statele ce au aderat recent la Uniunea Europeana.
"As vrea sa profit de ocazie pentru a solicita din nou sprijinul Comisiei Europene in rezolvarea problemei vizelor, ca semn al solidaritatii necesare cu tarile nou venite in UE, care nu au inca rezolvata aceasta problema", a declarat europarlamentarul roman.
Iată textul integral al interventiei Corinei Cretu:
"Dezbaterea noastra vine cu putin timp inaintea intalnirii dintre legislatorii europeni si americani de la Ljubljana, la care v-ati referit si dvs., d-le Comisar, dar si seful delegatiei noastre, dl. Evans, si sunt convinsa ca aceasta reuniune va sublinia inca o data necesitatea consolidarii diaologului transatlantic, asa cum infiintarea Consiliului Economic Transatlantic reflecta nevoia armonizarii pozitiilor ambelor parti in gestionarea crizelor cu care ne confruntam la nivel global - in special in ceea ce priveste criza alimentelor si a resurselor energetice, dar si in alte domenii.
Saracia este si va ramane, din pacate, inamicul principal pentru umanitate, neputand fi atenuata fara o cooperare reala intre organismele internationale si statale nationale, dar mai ales intre UE si SUA.
In final, as vrea sa profit de ocazie pentru a solicita din nou sprijinul Comisiei Europene in rezolvarea problemei vizelor, ca semn al solidaritatii necesare cu tarile nou venite in UE, care nu au inca rezolvata aceasta problema".
The image “http://www.corina-cretu.ro/photos/10mai2006_brux_ep.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: