marți, mai 13, 2008

Dorinţa de a demonstra licitul învinge frica faţă de lege


Mitrea: Îmi doresc ca Parlamentul să dea aviz favorabil
Mitrea: Îmi doresc ca Parlamentul să dea aviz favorabil (Imagine: Mediafax Foto)
Fostul ministru Miron Mitrea a declarat, marţi, înainte de audierea sa la Comisia Juridică, că îşi doreşte ca deputaţii să dea aviz favorabil cererii de urmărire penală pe numele său, dar şi să înceapă o anchetă privind modul în care funcţionează DNA, menţionând că "tot dosarul său este o făcătură". "Îmi doresc ca Parlamentul să dea un aviz favorabil începerii urmăriri penale şi anchetă despre cum funcţionează DNA", a afirmat Miron Mitrea, răspunzând la o întrebare referitoare la ce îşi doreşte în cazul său. Deputatul PSD a apreciat că la audieri le va spune juriştilor de la Cameră cum lucrează DNA, "ca să înceapă şi ei să înveţe". Întrebat dacă finul său Eugen Nicolicea i-a făcut un deserviciu participând la şedinţa suncomisiei de raportori, Mitrea a răspuns afirmativ. "I-am spus că aş fi preferat să nu o facă", a afirmat social democratul, subliniind că Nicolicea nu i-a oferit nico informaţie despre dosar. Mitrea a ţinută să menţioneze că tot dosarul său de la DNA "este o făcătură" şi că este chiar "unul destul de banal", fiind vorba de o extindere de casă. În plus, fostul ministru a spus că, fiind destul de experimentat, şi-a dat seama deja ce au procurorii în dosar şi ce urmăresc. Totodată, Miron Mitrea şi-a exprimat nedumerirea faţă de faptul că dosarul nu a ajuns în instanţă până acum. "Ideea a fost să fie o discuţie publică cât mai largă. Este a treia oară când se încearcă urmărirea mea penală. De ce n-a fost finalizat dosarul până acum este foarte simplu: e un joc de imagine", a susţinut Mitrea, subliniind că dosarul său este mai mult o "rea voinţă" decât o comandă politică. Întrebat dacă va participa la votul din plen, când se va decide dacă Parlamentul aprobă sau nu solicitarea DNA de începere a urmăririi sale penale, Mitrea a spus că va lua parte la vot în calitate de deputat, dar că nu se va pronunţa asupra cauzei. Comisia Juridică s-a întrunit marţi dimineaţă, pentru a-l audia pe fostul ministru Miron Mitrea şi pentru a lua la cunoştinţă referatul elborat de subcomisia celor şapte raportori care au cercetat dacă în dosarul social-democratului au fost făcute abuzuri. Juriştii ar trebui să finalizeze, marţi, discuţiile pe cazul Mitrea şi să prezinte plenului un raport cu privire la dosarul de la DNA al lui Mitrea şi modul în care a fost conceput acesta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

in toata aceasta mizerie singurul lucru pe care l-as face ar fi sa vreau sa vad personal dosarul si atunci as putea evalua singur daca este o facatura sau daca sunt elemente ptr continuarea cercetarilor. Altfel suntem cu totii supusi manipularilor.

Bibliotecaru spunea...

Da. Sa ne dea la fiecare într-o mână dosarul şi în cealaltă piatra pentru lapidare. Citim dosarul şi, dacă este cazul, aruncăm cu piatra.