joi, mai 08, 2008

FACIAS cere lămuriri privind sigla din Covasna şi Harghita a Poştei Române


Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (ACIAS) a dat joi publicităţii un comunicat de presă prin care îşi exprimă nedumerirea în raport cu „bizara criză de identitate prin care continuă să treacă Poşta Română”, informează AMOS News.
În comunicat, semnat de directorul de investigatii FACIAS, Dan Tănasă, se arată că în prezent Poşta Română, instituţie a Statului Român, foloseşte mai multe sigle, „în funcţie de sensibilităţile locale şi politice”. Astfel, FACIAS consideră că sigla de mai jos, prezentă pe site-ul oficial al Poştei Române şi la oficiile poştale din mai toate judeţele României, este una normală pentru o companie naţională.
http://www.ejobs.ro/company/logos/mwruatf0vfgyut09.gif
Cu toate acestea, arată FACIAS, în judeţele Covasna, Harghita şi Braşov, această siglă a fost modificată, apărând într-o versiune simplificata, deoarece s-a considerat „oportună vizual eliminarea tricolorului românesc”.

Posta romana 1

„Reamintim că „rebrandingul” fără tricolor al Poştei Române a fost decis de fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, în anul 2005. Ministrul a explicat faptul că o strategie de marketing complexă impune o serie de modificări de imagine – singura modificare de imagine fiind însă eliminarea tricolorului românesc. În urma unui val de prosteste, ministrul Nagy s-a angajat la momentul respectiv să regândească strategia de marketing a Poştei Române, luând în calcul caracterul său de instituţie strategică”, explică FACIAS în comunicatul de presă, subliniind că „eventuala revenire asupra prezenţei tricolorului românesc în sigla Poştei Române nu pare a afecta însă instituţii poştale precum cele din Sfântu-Gheorghe”. Potrivit Fundaţiei, actualul director al Poştei Române, reprezentantul BNS Dan Mihai Toader, „a explicat că eliminarea tricolorului din sigla Poştei Române reprezintă un proces firesc de aliniere la practica europeană în domeniu – practică bazată pe evitarea elementelor identitare”. FACIAS îl contrazice însă pe directorul Poştei, arătând că şi alte companii naţionale de poştă se identifică cu simboluri ale statelor de care aparţin. În încheierea comunicatului, FACIAS solicită Poştei Române şi Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor o poziţie inteligibilă privind sigla instituţie, cerând să afle totodată care este varianta oficială a siglei, în acest moment, care au fost efectele campaniei publice din 2005, când opinia publică a cerut revenirea la sigla consacrată, dacă sigla un caracter variabil în funcţie de judeţ sau de organizaţia civică din care provine actualul ministru al comunicaţiilor şi dacă există o practica tacită a eliminării tricolorului românesc în judeţe precum Covasna şi Harghita. (Monica RIZEA)
Mai există o variantă, cu tricolorul orizontal.
The image “http://img3.rol.ro/images/2007/06/art_57066.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.devon.ro/images/2007.02.07/op53buc_2_784_20070207150447_799.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: