vineri, mai 09, 2008

Festivalul "Iarba Verde de Acasă" au fost primiţi la Palatul Victoria


Micuţii participanţi la Festivalul Copiilor Români de Pretutindeni "Iarba Verde de Acasă" au fost primiţi astăzi, la Palatul Victoria, de Şeful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian, informează un comunicat de presă al Executivului, remis AMOS News.
http://www.comune.torino.it/ro/moxiepix/t1175.jpg
La acest festival, organizat în perioada 8-12 mai la Palatul Copiilor din Bucureşti, participă peste 200 de copii, care fac parte din comunităţile româneşti din ţările aflate în jurul graniţelor României şi în zona Balcanilor - Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Albania, Macedonia -, şi din ţări membre ale Uniunii Europene - Italia, Spania, Portugalia, Germania.
Dorin Marian le-a urat copiilor, în numele Primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, "Bun venit în România! Bun venit acasă!". El a adăugat că intenţia organizatorilor a fost de aduce, în acelaşi loc, copii din comunităţile româneşti din străinătate, comunităţi care continuă "să păstreze vie tradiţia românească, portul şi spiritul românesc ".
Dorin Marian a declarat că "existenţa unui număr de 18 minorităţi naţionale în România şi a minorităţilor româneşti din state europene reprezintă o extraordinară şansă, înseamnă punţi de legătură, ne apropie". Festivalul este o ocazie de a intensifica legăturile României cu aceste comunităţi, dar şi cu ţările în care românii trăiesc. "Acest festival este despre cum să fim prieteni, despre cum să îi aducem pe oameni mai aproape, despre cum să avem legături mai puternice între ţările noastre", a adăugat şeful Cancelariei Primului-ministru.
Festivalul Copiilor Români de Pretutindeni "Iarba Verde de Acasă" este prima manifestare de acest gen care are loc în ţară.
Evenimentul, organizat sub egida Cancelariei Primului-ministru, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, se va desfăşura în perioada 8-12 mai la Palatul Copiilor. Festivalul îşi propune să faciliteze accesul direct al acestor copii la cultura română, contribuind astfel la întărirea legăturilor lor cu România, dar şi cu copii români care trăiesc în alte ţări.
Totodată, manifestarea are ca scop promovarea valorilor culturale româneşti în context european. În cadrul Galei festivalului, care va avea loc mâine la Palatul Copiilor, începând cu ora 11.00, vor fi prezentate programe artistice cu tematică diversă - folclor, muzică clasică şi uşoară, dans clasic şi modern. La spectacol vor asista şi reprezentanţi din partea ambasadelor în România ale statelor din care vin copiii.

http://www.ici.ro/romania/images/cultura/f_copii.jpg

Niciun comentariu: