sâmbătă, mai 24, 2008

Festivalul Naţional Ecvestru - sâmbătă şi duminică la Râşnov


Concursuri de frumuseţe pentru cinci rase de cai, un concurs de sărituri peste obstacole şi o paradă a trăsurilor vor putea fi admirate de spectatorii care vor alege să ia parte la Festivalul Naţional Ecvestru, care va avea loc sâmbătă şi duminică în oraşul Râşnov, Braşov, transmite corespondentul AMOS News.
The image “http://www.hedweb.com/animimag/horses-gallop.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Manifestările vor începe, în ambele zile, de la ora 11.00.
„Pe lângă concursul de frumuseţe pentru cai, şi în acest an vom organiza concursul de trăsuri trase de cai şi sărituri peste obstacole, dar şi cel de tras buşteni”, a declarat consilierul judeţean, Vasile Ungureanu, unul dintre organizatori. Noutatea ediţiei 2008 constă în includerea la concursul de frumuseţe, pe lângă rasele de cai de sport, lipiţani, frizoni şi pur-sânge arab, prezentate şi în anii anteriori, a uneia recent apărute în România. „Este vorba despre sângele greu belgian sau sângele rece belgian. Aceasta este o denumire a unei rase relativ noi în România care reuneşte caii mari, de opt sute-o mie de kilograme, de muncă. Este o rasă importată din Austria, Germania şi mai ales Belgia, care apare din ce în ce mai des şi în centrele ecvestre din România", a precizat medicul veterinar Constantin Ducar, membru al echipei care a organizat Festivalul.
The image “http://www.studentsoftheworld.info/sites/animals/img/2752_beloved-horses.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
„Pentru că anul trecut am înregistrat în incident neplăcut, aducă un participant şi-a forţat calul că bătăi de bici pentru a trage un buştean, caz descalificat la acel moment, în acest an vrem ca acest lucru să se ştie: noi nu tolerăm abuzul contra animalelor, fie el fizic, dar şi verbal. În rest, sper că lumea se va bucura de caii care vor fi prezentaţi în cadrul Festivalului Ecvestru”, a adăugat Constantin Ducar.
The image “http://www.blarneystoneacres.com/siteimages/horses-howto-contentpic.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Pentru public vor fi organizate două concursuri, unul de aruncatul potcoavei la ţintă şi unul de trasul sforii, care la ediţia precedentă s-au bucurat de un real succes şi interes printre spectatori.
The image “http://www.animals.vaty.net/pictures/amazing_horses/amazing_horses_12.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Locaţia Festivalului este Valea Cetăţii, Râşnov, iar serile vor fi încheiate cu concerte susţinute de Mihai Mărgineanu, Nelu Ploieşteanu (sâmbătă) şi Ilie Milcov, Anda Adam, Cristina Rus (duminică). Pentru aceste două evenimente Primăria Oraşului Râşnov a alocat suma de 40.000 de lei, la fel ca şi Consiliul Judeţean, iar alţi sponsori au ajutat la organizarea lor. (Mirela Leonte)

Niciun comentariu: