vineri, mai 16, 2008

Formaţia "Spirale Piano Trio" va concerta la Castelul Fontainbleau


Sâmbătă 17 Mai, la ora 20.00, formaţia camerală „Spirale Piano Trio” va susţine un concert la Castelul Fontainbleau din Franţa, în colaborare cu Centrul Internaţional de Muzică de Cameră „Proquartet”, cu sediul la Paris.
Spirale Piano Trio
În program: Trio op. 3 în sol minor de Ernest Chausson şi Trio op. 30 în sol minor de Charles-Valentin Alkan.
The image “http://classical.premieremusic.net/images/classical/cds/ALI013-2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
„Spirale Piano Trio” a fost înfiinţată în 2002 de trei tineri muzicieni stabiliţi în Belgia: pianista Monica Florescu, violoncelistul de origine ruso-cubaneză Makcim Fernandez Samodaiev şi violonistul mexican Pedro Pozos Melo. Născută la Bucureşti, Monica Florescu debuta la vârsta de 8 ani pe scena Ateneului Român. Studentă a profesorilor Constantin Ionescu Vovu şi Veronica Gaşpar la Universitatea de Muzică din Bucureşti, în 2002 şi-a continuat studiile la Conservatorul Regal din Anvers ca bursieră Erasmus-Socrate. A cântat ca solistă cu orchestre din România, Belgia, Mexic, Olanda, Germania. Violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev s-a perfecţionat în Rusia, Mexic şi Belgia, urmând şi cursuri de muzică spaniolă la Santiago de Compostela.
The image “http://www.concertartist.info/bios/pics2/spirale.jpeg” cannot be displayed, because it contains errors.
Cu o activitate concertistică bogată în Belgia, în alte ţări europene dar şi în Mexic, „Spirale Piano Trio” s-a impus prin omogenitate, înţelegerea exemplară dintre componenţii formaţiei, instrumentişti de valoare care cântă de altfel şi ca solişti. CD-ul apărut în 2006 la Casa de discuri Aliud (Trio nr. 1 în re minor, op. 49 de Mendelssohn-Bartholdy, „Rikudim”, dansuri israeliene de Jan Van der Roost şi Trio nr. 2 în mi minor, op. 67 de Şostakovici) dovedeşte cu prisosinţă calităţile acestui trio, care are deja un repertoriu substanţial de piese clasice, lucrări ale secolului al XX-lea şi lucrări contemporane. (Tudor Cristian)


Niciun comentariu: