vineri, mai 09, 2008

Gabriela Creţu: Autorităţile stau liniştite, iar preţurile cresc constant


Ca urmare a creşterii mari, în plan mondial, a preţurilor alimentelor, socialiştii au cerut Uniunii Europene să acţioneze pentru interzicerea fondurilor de investiţii în materie de preţuri ale unor bănci, care mizează pe creşterea acestor preţuri. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, de europarlamentarul PSD, Gabriela Creţu.
"Socialiştii europeni au atras atenţia, săptămâna aceasta asupra operaţiunilor realizate de unele bănci mari care ajută speculanţii să scoată bani de pe urma preţurilor mondiale în creştere la alimente", a declarat Creţu.
În ceea ce priveşte ţara noastră, aceasta a atras atenţia asupra faptului că deşi în România autorităţile "stau liniştite", preţurile cresc constant, numai în ultimul an înregistrându-se o creştere de 10,28 la sută.
"Pentru această situaţie de criză sunt necesare măsuri în plan naţional-şi aici guvernul României trebuie să fie un actor mult mai activ-respectiv în plan internaţional", a mai spus aceasta, care a arătat că deşi stocurile de grâu sunt suficiente pentru a nu exista problema resurselor, conform Ministerului Agriculturii, producătorii susţin contrariul. (Alina BOGHICEANU)
The image “http://arhiva.vocea.ro/images/productimage/1144186309a.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Niciun comentariu: