vineri, mai 09, 2008

Gabriela Creţu: Românii se află, după etnia romă şi albanezi, pe locul trei la capitalul imigranţi urâţi de italieni


Europarlamentarul PSD, Gabriela Creţu, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că în perioada 1-12 Iunie va avea loc la Napoli o reuniune a grupului socialist din Parlamentul European unde va fi discutată situaţia românilor din Italia.
The image “http://www.gabrielacretu.ro/wp-content/themes/gabriela_cretu/images/gabrielacretu1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
"Social-democraţii români, alături de cei italieni şi colegii europeni vor încerca să găsească soluţii la situaţia din Peninsulă şi să prevină şi să contracareze orice derive ale guvernului Berlusconi", a declarat Creţu. De asemenea, europarlamentarul PSD a spus că în perioada următoare Comisia Europeană va examina şi implementarea de către statele membre a Directivei 38/2004, privind libera circulaţie. "Rarortul aferent va ajunge şi în Parlamentul European unde socialiştii europeni vor veghea împotriva abuzurilor şi oricărei revizuiri restrictive a Directivei", a mai spus Creţu. În continuare, aceasta a reiterat că socialiştii europeni se opun expulzărilor, ai căror adepţi fervenţi sunt doar popularii europeni, creştin-democraţi. Totodată, Creţu, în numele grupului socialist, a cerut şi Guvernului României să se asigure că Italia respectă pe deplin dretul cetăţenilor români la libera circulaţie, românii fiind cetăţeni ai UE". "Trebuie demarate în acest sens discuţii seriaose în plan bilateral cu noul guvern Berlusconi", a subliniat aceasta. De asemenea, europarlamentarul PSD a amintit şi de faptul că deşi sunt huliţi de italienii românii care muncesc în Italia contribuie pe deplin, prin munca cinstită, la prosperitatea acestui stat. "Conform ultimelor sondaje de opinie din Italia, românii se află, după etnia romă şi albanezi, pe locul trei la capitalul imigranţi urâţi de italieni( 64 la sută dintre italieni, pronunţându-se în acest sens, practic doi italieni din trei nu ne plac)", a conchis euparlamentarul PSD care a arătat că numărul mediu al orelor lucrate de români în Italia este mai mare decât media. (Alina BOGHICEANU)

http://www.europarl.europa.eu/eplive/expert/photo/20070117PHT02108/pict_20070117PHT02108.jpg

Niciun comentariu: