joi, mai 22, 2008

Geoană: Oprescu - brancardier, Blaga - chiuhuahua , Orban - flaşnetă


De ce încearcă Mircea Geoană să fie "maidanez", nu-l prinde deloc. Domnia sa ar trebui să mizeze pe stilul elegant. Parcă îşi doreşte cuiele în talpă, zău aşa.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la un eveniment cu caracter electoral, că, atunci când grupurile de interese le-o cer, Sorin Oprescu se transformă din doctor în brancardier, Vasile Blaga din buldog în chiuhuahua şi Ludovic Orban din chitarist în flaşnetă. Geoană a afirmat, la o întrunire cu caracter electoral a PSD, la care a participat şi primarul oraşului Bruxelles, Freddy Thielemans, că toţi candidaţii la funcţia de primar al Bucureştiului, cu excepţia celui social-democrat, Cristian Diaconescu, au în spatele lor grupuri de interese care i-au cumpărat. Liderul PSD a spus că toţi aceşti candidaţi sunt dependenţi de grupurile de hoţi, de mafii, care sugrumă Bucureştiul şi atunci când aceste grupuri le vor cere, Sorin Oprescu se va transforma din doctor în brancardier, Vasile Blaga din buldog în chiuhuahua şi Ludovic Orban din chitarist în flaşnetă. Geoană a făcut aceste afirmaţii la o întâlnire a liderilor PSD cu membri şi simpatizanţi ai partidului, la Romexpo. La acest eveniment, la care a participat şi primarul oraşului Bruxelles, Freddy Thielemans, au asistat aproape 1000 de membri PSD îmbrăcaţi în tricouri roşii, fluturând steaguri roşii şi agitând pancarte electorale. Sala a fost amenajată şi drapată cu falduri, baloane şi postere roşii ale celor şapte candidaţi PSD la primăria generală şi primăriile de sector, fiecare organizaţie de sector a social-democraţilor activând ca o mică galerie, cu tobe şi sirene. Primarul Bruxelles-ului a vorbit şi în limba română, afirmând că a venit la Bucureşti pentru că el gândeşte că Diaconescu este pur şi simplu cel mai bun candidat. Tot în româneşte, Thielemans a spus că Diaconescu este un om integru, determinat să lupte pentru binele Bucureştiului şi i-a transmis că îl aşteaptă alături de ceilalţi primari de stânga ale unor capitale europene. El a mai spus, în engleză, că Bucureştiul merită un viitor măreţ şi că a venit timpul pentru schimbare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pe mine, recunosc, comparatiile lui Geoana ma amuza.

Bibliotecaru spunea...

Există un schimb de replici la nivel de partide de parcă am fi în mijlocul unui musticar pişcător. Din nefericire, astfel de replici se constituie într-un show nefiresc, care ne abureşte cu totul. Candidaţii nici nu se mai obosesc să mintă ceva, să promită fără acoperire, înjură pur şi simplu adversarul. Mai mult mocirlă de atât, ce ar putea fi? Atentatul politic poate, Doamne fereşte! Dacă nu vom stopa cumva aceste schimburi de replici şi de "dezvăluiri", un astfel de război poate escalada conflictul destul de urât.