joi, mai 15, 2008

Ghidul lovirii sub centură în campania electorală


Gândul: Blogăriţa Udrea apără onoarea preşedintelui
The image “http://www.catavencu.ro/uploads/E_bine_ca_Elena_Udrea_inca_mai_intra_noaptea_la_Presedintie__3799_m.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, sare, din nou, în ajutorul preşedintelui Traian Băsescu şi, pe blogul său, explică de ce şeful statului a uitat de Constituţie pentru a face campanie electorală în contul lui Vasile Blaga, care îşi doreşte funcţia de primar general. Protectoare, fosta şefă a Cancelariei prezidenţiale ne explică: de fapt, Băsescu a „răspuns” atacurilor la adresa sa declanşate de contracandidaţii lui Blaga la Primăria Capitalei. Toată ştirea pe www.gandul.info

Stoica: Iliescu este un bolnav de putere
Stoica: Iliescu este un bolnav de putere (Imagine: Mediafax Foto)
Ion Iliescu este un "bolnav de putere", care "ar trebui să se retragă la pensie", acesta fiind "un fapt de igienă politică necesară în România de azi", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica. "Ion Iliescu este bolnav de putere şi multe din bolile sociale şi politice ale României de azi au fost cauzate de virusul Iliescu. M-aş fi aşteptat însă, după atâţia ani, ca boala puterii de care este bântuit Ion Iliescu să aibă un recul, iar bolnavul să se retragă la pensie. Ar fi un fapt de igienă politică necesară în România de azi", a declarat Stoica. Liderul liberal-democrat a afirmat că Iliescu este "ridicol" când "dă lecţii" despre dreapta şi stânga, de vreme ce acesta "s-a aflat întotdeauna în culisele proceselor antireformiste din România ultimelor decenii, de la dirijarea mineriadelor, până la restauraţia actuală din PSD". "Din această poziţie nu mai înţelege ridicolul situaţiei şi dă lecţii despre dreapta şi stânga, deşi întreaga lui activitate dovedeşte că nu a ţinut niciodată seama de valori şi principii", a spus Stoica, completând că "este revoltător să-l asculţi pe Ion Iliescu vorbind despre valori şi principii şi dând lecţii despre doctrine şi identităţi politice".

Vicepreşedintele PD-L l-a denunţat pe Iliescu

ca "principal responsabil pentru crearea oligarhiei" post-revoluţionare, susţinând că "la umbra lui Iliescu s-au creat alianţele transpartinice care au împiedicat funcţionarea normală a democraţiei". "În loc ca politicienii pasionaţi de Ion Iliescu să slujească cetăţeanul au făcut o reţea oligarhică, cu singurul scop de a spolia cetăţeanul.Ion Iliescu este principalul responsabil pentru crearea oligarhiei care a folosit toate resursele României în interes propriu după 1989. La umbra lui s-au creat alianţele transpartinice care au împiedicat funcţionarea normală a democraţiei", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PD-L. În această ordine de idei, Stoica a mai spus că nu îşi face "speranţe" că preşedintele de onoare al PSD ar fi înţeles cele două apeluri "către lichele" ale filosofului Gabriel Liiceanu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la Braşov, că nu este eliminată posibilitatea unei colaborări postelectorale PSD-PNL, însă este exclusă orice înţelegere cu PDL, partid "fără fizionomie". Întrebat dacă PSD ia în calcul o colaborare post electorată cu alte partide, Iliescu a declarat: "Este de preferat PNL pentru că măcar ştii cu cine ai de-a face şi poţi desprinde şi diferenţele de doctrină, dar şi plaftormele comune". Iliescu a mai spus, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema unei colaborări a PSD cu PDL, pentru că acesta este un partid "neserios" şi "un partid fără fizionomie, care a trecut peste noapte din stânga în drepta politicii".

Năstase: Mă bazez pe inteligenţa românilor că Băsescu nu va fi reales
Năstase: Mă bazez pe inteligenţa românilor că Băsescu nu va fi reales (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, deputatul Adrian Năstase, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că nu crede că Traian Băsescu va fi reales în funcţia de preşedinte, spunând că se bazează pe "inteligenţa românilor" când face această afirmaţie. Năstase a declarat că "bănuieşte" că Traian Băsescu nu va fi reales în funcţia de preşedinte al ţării. Întrebat pe ce se bazează când face această apreciere, el a răspuns că românii - care sunt inteligenţi - îşi vor da seama că nu au fost realizate lucruri semnificative în primul mandat al acestuia. Năstase a adăugat că, în aceste condiţii, nu vede niciun motiv pentru care românii să îi mai acorde încă un mandat actualului preşedinte. "Mă bazez pe inteligenţa românilor, care au remarcat probabil că în acest prim mandat al lui Traian Băsescu nu au avut decât haos în ţară, scandaluri, nimic constructiv, niciun proiect major. În definitiv, românii se vor întreba şi au început să se întrebe: bun, toţi anii de la Primăria Bucureştiului înseamnă dezastrul din Bucureşti, din punct de vedere al traficului, al mediului şi aşa mai departe, al poluării. Iar pe de altă parte, la nivelul ţării, în afară de scandalurile permanente cu guvernul, de izolarea României în plan extern, eu nu cred că au fost lucruri semnificative realizate sub acest prim mandat. La ce ar folosi un al doilea mandat Traian Băsescu, atunci?", a declarat el.

Bolcaş susţine aprobarea de către plen a începerii urmăririi penale a lui Mitrea
Bolcaş susţine aprobarea de către plen a începerii urmăririi penale a lui Mitrea (Imagine: Mediafax Foto)
Reprezentantul PRM în Comisia juridică, Lucian Bolcaş, susţine varianta ca plenul Camerei Deputaţilor să ceară începerea urmăririi penale a lui Miron Mitrea, pentru faptele săvârşite în calitate de ministru, informează un comunicat al PRM remis, joi, agenţiei MEDIAFAX. Conform sursei citate, Lucian Bolcaş a depus acest punct de vedere la Comisia juridică. "De principiu, în calitate de deputat şi membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, consider că nu intră în atribuţiile Camerei Deputaţilor, deci nici în atribuţiile mele, evaluarea probelor şi concluzii privind vinovăţia, aceste aspecte fiind de competenţa exclusivă a organelor juridice", a explicat Bolcaş.
"Limitele punctului de vedere formulat sunt stabilite în a concluziona dacă există, într-adevăr, fapte susceptibile de a justifica o cercetare penală şi dacă actele procedurale întreprinse până în prezent stau sub semnul unor abuzuri de natură politică, care nu justifică o astfel de cercetare", precizează Lucian Bolcaş, între argumentele invocate în favoarea poziţiei sale faţă de cazul Mitrea. În opinia vicepreşedintelui executiv al PRM, modul de sesizare a Camerei Deputaţilor este nerelevant pentru formularea acestui punct de vedere, deşi relevă "grave carenţe în activitatea DNA, precum şi grave carenţe de funcţionare a aceste structuri în cadrul Parchetului General". "Deşi trebuie să formeze obiectul unor discuţii separate, aceste disfuncţionalităţi nu privesc obiectivul Camerei Deputaţilor, reprezentat de hotărârea privind necesitatea cercetării penale a celui în cauză", adaugă Bolcaş. El consideră că în acest caz este vorba despre "probe care se referă la fapte concrete, de natură a justifica o cercetare". "Ca act procedural, ne aflăm în prezenţa unui autodenunţ care impune verificare sa penală, iar probatoriile se referă la fapte şi date concrete ce ar putea sau nu să constituie latura obiectivă a conţinutului unor infracţiuni. O mare parte din aceste fapte, luate ca atare, nu sunt contestate iar interpretarea şi conexiunea dintre ele se poate face exclusiv în cadrul procedurii de cercetare, numai de către participarea la procesul penal", susţine Lucian Bolcaş. Conform reprezentantului PRM, modul de desfăşurare până în prezent a urmăririi penale nu relevă grave şi determinante încălcări ale drepturilor constituţionale. Bolcaş arată că toate aspectele privind interpretarea desfăşurării acestei proceduri şi interesul privind desfăşurarea procedurilor într-un anumit mod constituie probleme ce se pot discuta numai în faţa organelor judiciare, întrucât ele nu înlătură existenţa unor fapte cu privire la natura cărora numai organul de cercetare se poate pronunţa. "Pentru toate aceste considerente, reiterăm punctul nostru de vedere, în sensul avizării cererii urmăririi penale a domnului deputat Miron Mitrea, pentru fapte săvârşite în calitate de ministru", se arată în comunicat. PRM precizează că nu va fi niciodată de acord cu instituirea unor piedici artificiale în calea cercetării unor asemenea fapte, dar va veghea ca ea să se desfăşoare în condiţii de deplină constituţionalitate şi legalitate.
C.V. Tudor: Băsescu va fi nevoit să părăsească puterea anul acesta
C.V. Tudor: Băsescu va fi nevoit să părăsească puterea anul acesta (Imagine: Mediafax Foto)
Senatorul Corneliu Vadim Tudor a afirmat, miercuri, la Ploieşti, că Traian Băsescu va părăsi funcţia de preşedinte al României până la sfârşitul anului, susţinând că există trei posibilităţi prin care Băsescu ar putea fi determinat să facă acest lucru, una fiind o nouă suspendare de către Parlament. Corneliu Vadim Tudor a afirmat, miercuri, la Ploieşti, cu ocazia lansării candidaţilor PRM Prahova, că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, preşedintele Traian Băsescu "va fi nevoit să părăsească puterea anul acesta". Iniţial, Vadim Tudor nu a dat prea multe detalii legate de această afirmaţie, spunând: "Nu intru în amănunte, nu mă întrebaţi dacă va pleca cu echipa după el, pentru că el nu mai are nicio echipă".
The image “http://www.bu.edu/globalbeat/ROMANIA/romcorneliuvadim.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

"Nu-l prinde anul nou acolo, asta v-o garantez. (…) Pentru că a dezonorat grav demnitatea funcţiei de şef de stat. (…) Ca om, mi-e foarte simpatic; discuţi cu el, glumeşti…", a spus Corneliu Vadim Tudor referindu-se la preşedintele Traian Băsescu. Ulterior, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, liderul PRM a explicat că există trei "variante" în care Băsescu ar putea fi determinat să renunţe la funcţia de preşedinte, una dintre aceste variante fiind o nouă suspendare de către Legislativ, în actualul mandat parlamentar. "Sunt trei variante: ori îl retrag cei care l-au instalat, că el (preşedintele Traian Băsescu - n.r.) n-a câştigat alegerile. Să nu-mi spuneţi mie că el era mai bine pregătit decât mine sau decât Adrian Năstase. El a fost impus acolo ca să desăvârşească procesul instalării bazei americane de la Mihail Kogălniceanu, ca să facă şi alte chestiuni din punct de vedere al intereselor americane. (…) Deci, ori va fi retras de către cei care l-au instalat peste capul poporului român, ori din punct de vedere medical pleacă, e foarte bolnav (…) Ori îl suspendăm noi încă o dată şi de data aceasta definitiv. Sunt trei posibilităţi", a spus Corneliu Vadim Tudor. Acesta a adăugat că o eventuală suspendare s-ar face în actualul mandat, până la alegerile parlamentare de anul acesta.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Alte jigodii defileaza si apropo de stanga sau dreapta, nu stiu cine a spu ca la noi astea sunt prostii ca intradevar unii fura cu stanga altii cu dreapta dar cei mai multi cu amandouamainile.