luni, mai 05, 2008

Iliescu: Ar fi fost mai bine dacă Oprescu ar fi candidat din partea PSD

Am să parafrazez şi eu pe Haşdeu:
La noi e putred harul,
A zis demult trecutul, viitorul şi prozentul...
Iliescu: Ar fi fost mai bine dacă Oprescu ar fi candidat din partea PSD (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că ar fi fost mai bine dacă Sorin Oprescu ar fi candidat la funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD şi a apreciat că social-democraţii nu trebuie să intre în competiţie cu acesta, în campania electorală pentru Bucureşti. Întrebat dacă ar fi fost mai bine ca Oprescu să candideze nu ca independent, ci din partea PSD, Iliescu a răspuns: "Sigur că da, dar asta ţine de conjunctura internă şi de relaţiile umane în acelaşi timp". Iliescu a apreciat, răspunzând unei întrebări, că a fost o greşeală că s-a ajuns ca Oprescu să candideze ca independent. "Probabil că nu este foarte bine, pentru că se vor împărţi foarte multe voturi", a adăugat el. Preşedintele de onoare al PSD a spus că, în campania din Bucureşti, social-democraţii nu ar trebui să intre în competiţie cu Sorin Oprescu. "La Bucureşti PSD nu a avut niciodată o situaţie foarte bună, adică toţi primarii de până acum au fost de dreapta. Anul acesta putea fi o conjunctură ca să se schimbe ceva în orientarea politică a bucureştenilor. Din păcate, din acest punct de vedere, PSD o să se prezinte cu un anumit handicap (...)" a arătat Iliescu.
"Se pare că şi Cristian Diaconescu, care vine din afara vieţii de partid de la Bucureşti, este un om conştiincios şi am înţeles că a intrat deja în dispoziţie şi sunt premise dacă se lucrează bine, coordonat, în ciuda existenţei unui al doilea candidat al PSD care şi-a proclamat independenţa şi care are şi el şansele lui. Eu cred că ar fi o greşeală ca să intre în contradicţie cu Oprescu", a declarat Iliescu. El a apreciat că au apărut deja, în campania electorală, "note de agresivitate", care vor reduce nivelul confruntărilor. Iliescu a mai spus că PSD ar trebui să atragă voturile nehotărâţilor, dar a apreciat că social-democraţii au pierdut contactul direct cu oamenii. "În această campanie contează contactul direct cu oamenii. Sigur, media are şi ea influenţa ei şi aceasta trebuie folosită cu înţelepciune, dar contează foarte mult munca directă de la om la om. (...) PSD a avut un activ numeros de oameni care au luptat cu sufletul şi marile acţiuni se fac cu sufletul. (...) Am pierdut din păcate o serie de activişti buni şi nu s-au format alţii. Sunt unii tineri care se birocratizează repede. Ei vor să devină şefi imediat, or un militant se formează când începe de jos", a mai spus Iliescu.

Şeful campaniei electorale a lui Sorin Oprescu a demisionat din PSD

Sorin Oprescu (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful de campanie al lui Sorin Oprescu, Victor Dumitriu, a demisionat, luni, din organizaţia PSD Sector 1, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele filialei, Dan Tudorache. Preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Victor Dumitriu, în prezent coordonator al campaniei electorale a lui Sorin Oprescu, înscris ca independent în cursa pentru Primăria Capitalei, şi-a depus, luni, demisia din partid. Tudorache a precizat că Dumitriu şi-a înregistrat demisia din PSD fără a prezenta şi motivul acestui gest. El a menţionat că Dumitriu era membru al organizaţiei Sector 1 de aproape doi ani şi jumătate, transferându-se de la organizaţia PSD Ilfov. Victor Dumitriu a fost secretar de stat la AVAS în timpul Guvernului Năstase.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate Bibliotecar, vin si-l contrazic pe Iliescu, ultimele doua mandate in capitala, la primaria generala nu au fost castigate de dreapta.Comandoul politic pd nu era de dreapta in momentul castigarii primariei Bucurestiului.Este? Este!:)

Celelalte comentarii ale dumnealui sunt tarzii, neavenite si dau nastere la nesfarsite speculatii...adevarul este ca nimeni nu te loveste mai bine decat o ruda sau un prieten...valabil si la psd:)


Maxi!:)

Bibliotecaru spunea...

PD a schimbat doctrina social democrată, adică centru-stânga pe cea popular europeana, considerată, în context, de centru dreapta, prin iunie 2005. În 2003 deja vorbim de alianţa D.A. PD-L acum este mai spre dreapta. Cam astea au fost mişcările doctrinare PD nu este nici acum de dreapta laolaltă cu liberalii, dar. de la instituire. a fost mai de dreapta decât FSN-ul. Cred că PSD-ul numeşte prin dreapta tot ce este mai la dreapta decât ei, cam întotdeauna a făcut asta.

Anonim spunea...

Un criminal...