luni, mai 05, 2008

Primirea domnului Jia Qinglin, preşedintele Comitetului Naţional al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez


Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit astăzi, 5 mai a.c, la Palatul Cotroceni, pe domnul Jia Qinglin, preşedintele Comitetului Naţional al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez.
În cadrul întrevederii, şeful statului şi-a exprimat satisfacţia pentru evoluţia relaţiilor bilaterale atât în sfera dialogului politic, cât şi a cooperării economice. Cu acest prilej, a fost subliniată importanţa hotărârii României de a încuraja o echilibrare a balanţei schimburilor comerciale, precum şi o prezenţă mai activă a mediului român de afaceri în Republica Populară Chineză.
Privitor la evenimentele internaţionale, pe care Beijing-ul le va găzdui în acest an, atât Preşedintele României, cât şi domnul Jia Qinglin, şi-au exprimat încrederea în buna desfăşurare şi succesul Jocurilor Olimpice de Vară de la Beijing, dar şi a Summit-ului Asia-Europe Meeting din octombrie a.c.. Şeful statului a reafirmat opoziţia României faţă de orice încercare de politizare a Jocurilor Olimpice.
De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a reiterat susţinerea politică a ţării noastre pentru principiul existenţei unei singure Chine, precum şi pentru rezolvarea pe calea dialogului a problemelor interne ale Republicii Populare Chineze.


Niciun comentariu: