luni, mai 19, 2008

Iliescu: PSD poate găsi platforme comune cu PNL


Iliescu: PSD poate găsi platforme comune cu PNL (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că PSD poate găsi platforme comune cu PNL, în timp ce PDL este un partid fără identitate, caracterizat doar de demagogie populistă. Iliescu a spus că, dincolo de diferenţele doctrinare dintre liberali şi social-democraţi, între cele două partide se pot găsi platforme comune. El a apreciat că, începând cu alegerile locale din iunie, terminând cu cele prezidenţiale din 2009, confruntarea politică se va da între trei partide: PSD, PNL şi PDL. Iliescu a spus că, dincolo de deosebirile esenţiale doctrinare între PSD şi PNL, legate de viziunea asupra raportului stat-piaţă, public-privat, cele două partide pot găsi şi platforme comune. "Mai grav este cu PDL, care a pierdut fizionomia de partid, schimbându-şi culoarea politică peste noapte fără nicio remuşcare. (...) Care este crezul lor? În ce valori cred ei? (...) Demagogia populistă este tot ceea ce caracterizează acest partid, nimic altceva. Iar Traian Băsescu este principalul factor perturbator, ca un Don Quijote cu Rosinanta sa care este PDL şi se luptă cu morile de vânt şi din ţară şi din afara ei", a afirmat preşedintele de onoare al PSD. El a apreciat că social-democraţii trebuie să dea, la alegerile locale, semnalul schimbării radicale şi al revenirii la normalitate, care ar consta, în opinia sa, în reluarea guvernării PSD.


Eu cred că nu numai PSD şi PNL pot avea platforme comune, eu cred, şi sper, că întreaga clasă politică, în frunte cu partidele parlamentare, vor găsi un domeniu comun care să scoată ţara din impasul în care ne bălăcărim de prea mult timp şi să fim pregătiţi să întâmpinăm criza alimentară şi pe cea a încălzirii globale. Mai cred că nu mai este timp pentru stabilirea celui cu muşchi mai mari, trebuie să tragem toţi în aceiaşi direcţie.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asa este, jigodiile si toti ticalosii romaniei la creerea si inmultirea carora Iliescu a contribuit major in setea sa paranoica de putere sunt "mori de vant".
Praful se va alege de Romania daca aceasta mentalitate criminala se propaga si se pare ca se propaga prin cozi de topor, prin saraci cu duhul de buna credinta, prin ticalosi, prin etc etc

Anonim spunea...

PS De fapt cu Campeanu alaturi, erau pe val la comemorarea Duminicii Orbului, eveniment care i-a scurtat zilele lui Petre Tutea, Dumnezeu sa-l odihneasca.

Bibliotecaru spunea...

Înţelegerea între partide, atingerea unor puncte comune, va fi întotdeauna un lucru de preferat în locul războiului de durată. În timp ce prin partide se bat personalităţi, feţele fără nume din popor se lungesc şi mai mult de foame. Nu mai cred în acele inspiraţii înalte despre care vorbeşte ţelul politic, cred că bătăliile se reduc la un egoism de foarte joasă speţă. Mi-aş dori ca politica, să fie o ştiinţă şi o meserie superbă, curată, intelectuală, academică, plină de curtoazie şi eleganţă... iar ea este astăzi cea mai puturoasă mocirlă de la facerea României încoace.