vineri, mai 02, 2008

Nicolae Vlad Popa i-a scris lui Korodi


Europarlamentarul PD-L, Nicolae Vlad Popa, a trimis o scrisoare ministrului Mediului, Atilla Korodi, prin care îi solicită să ia măsuri împotriva Companiei Naţionale de Căi Ferate şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri, principalele responsabile de gunoaiele aruncate de-a lungul căilor ferate şi a autostrăzilor.
Am aflat cu satisfactie de campania Ministerului privind respectarea normelor de curaţenie în intreaga tara.
In acest context, vreau să evidenţiez trei aspecte importante:
1.cetatenii trebuie preveniti de aceasta campanie coercitiva pentru ca multi dintre ei nu au cunostinţe în domeniu;
2.în ceea ce priveste persoanele juridice, aici masurile trebuie sa fie drastice pentru ca este prezumată reaua credinţă;
3.vă rog să nu luati masuri numai in anumite zone de activitate (la nivelul autoritaţilor locale) ci in egala masura impotriva Companiei Nationale de Cai Ferate si a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, de care răspunde personal Ministrul Orban.
Pentru a vă edifica, vă rog, faceti cu trenul traseul Bucuresti – Brasov, unul din cele mai importante din tara, si veti vedea, pe dreapta si stanga caii ferate, mizerie si gunoaie lasate în voia sortii pe terenul care apartine caii ferate. Acelasi lucru se intampla pe terenurile marginaşe şoselelor nationale din Romania, in raspunderea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri.
Sigur ca poate fi pedepsit si cetateanul care arunca gunoaie intr-o parcare dar aici principalii vinovaţi sunt responsabilii de curatenia terenurilor aflate in administrarea lor.
Va rog sa luati act că situaţia este extrem de grava de-alungul intregii cai ferate si a drumurilor nationale, dăunând imaginii Romaniei".

Niciun comentariu: