luni, mai 19, 2008

O nouă colecţie la Editura RAO


Editura RAO lansează o nouă colecţie: „Pentru tine”, destinată în exclusivitate publicării unor scriitoare cunoscute şi premiate din lume, ale căror cărţi vor apărea în librării începând din această lună.

Cărţile din noua colecţie îşi vor purta cititorii din senzuala Veneţie a anului 1839 până în China tradiţională a sfârşitului de secol al XIX-lea.

Danièle Sallenave, din creaţia căreia va apărea romanul „La Fraga”, s-a născut la Angers, Franţa, în 1940. A primit în 1980 Premiul Renaudot pentru „Les Portes de Gubbio”. În 1995 a fost distinsă cu Marele Premiu pentru Literatură al Academiei Franceze iar în 2005 cu Premiul Jean Giono pentru „La Fraga”. În 2006, a câştigat Marele Premiu Marguerite Duras pentru „Quand-même”. „După părerea mea, spune autoarea franceză, romanescul ne este astăzi din ce în ce mai necesar. Dacă ar trebui să-l definesc, aş spune că este modalitatea prin care trimiţi cititorul într-o aventură care nu e o simplă evadare, ci descoperirea unei alte lumi decât cea în care trăieşte”.

Ayelet Waldman, care fi prezentă în librării cu „Dragostea şi alte lucruri imposibile”, s-a născut în 1964, la Ierusalim. A absolvit Wesleyan University în 1986 şi Harvard Law School în 1991. Romanul „Dragostea şi alte lucruri imposibile” va fi ecranizat în 2009, din distribuţie făcând parte şi Jennifer Lopez. Tot pentru anul 2008, Editura RAO pregăteşte o nouă carte scrisă de Ayelet Waldman, „Daughter’s Keeper”. „Am vrut să scriu o carte despre sentimentele pe care toţi le avem, dar pe care nu le recunoaştem – uneori copiii sunt pur şi simplu neplăcuţi.”(Ayelet Waldman).
Romanul de debut al Victoriei Hislop, „Insula”, a fost bestseller în Marea Britanie. La Bristish Book Awards 2007, autoarei i-a fost decernat Premiul „Best Newcomer”. Următorul ei roman, „Întoarcerea”, va fi publicat în Marea Britanie în 2008.Victoria Hislop a lucrat în domeniul relaţiilor publice şi în mediul editorial. După 1990, a început să activeze ca ziarist freelancer, articolele ei fiind publicate în Sunday Telegraph, Daily Telegraph şi Woman & Home. „«Insula» ne obligă să reflectăm asupra îngustimii minţii omului sănătos şi asupra spiritului de învingător al celui bolnav.”( The Observer).
The image “http://www.rao.ro/i/th/RAO-general.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
„Moştenire” este romanul scriitoarei Lan Samantha Chang, născută în 1965, într-o familie de chinezi care au emigrat în Statele Unite după cel de-al doilea război mondial. Şi-a făcut studiile la Harvard şi Yale, a fost bursieră la Stanford şi Princeton. În prezent, predă engleza la Universitatea din Iowa. Este prima femeie care a condus vreodată Iowa Writers’ Workshop. „Bogat, complex, răsunător din punct de vedere istoric şi frumos povestit, «Moştenire» luminează o perioadă crucială din istoria Chinei prin intermediul pasiunilor unei familii remarcabile.” (Andrea Barrett).
(Tudor Cristian)

Niciun comentariu: