luni, mai 19, 2008

Nicolăescu reacţionează la raportul PSD


Potrivit raportului PSD "O mie două sute de zile de hoas în România, putere fără guvernare", o mare parte a populaţiei nu are acces efectiv la sănătate din cauza dificultăţilor financiare şi de transport. Social democraţii susţin că eşecul reformei în sănătate a fost cauzat în principal, de politizarea sistemului şi de administrarera iresponsabilă a resurselor.
The image “http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2344-134563-_2coleugennicolaescuae12.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu spune că accesul populaţiei la sănătate a crescut având în vedere realitatea bugetului pe care România şi l-a permis în fiecare an. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe tema raportului PSD, ministrul a explicat că Sănătatea nu a beneficiat de suficiente fonduri în domenii esenţiale, dar că s-au făcut eforturi considerabile pentru a soluţiona lipsurile.
"Ceea ce am încercat noi a fost ca medicina de urgenţă, cea care se adresează tuturor cetăţenilor indiferent că sunt asiguraţi sau neasiguraţi să treacă să fie finanţată prin bugetul de stat şi am încercat să facem acest lucru din 2007 şi îl perfecţionăm în 2008", a precizat Eugen Nicolăescu care a adăugat că bugetul anul al României este adoptat in parlament şi ca atare are girul celor care-şi insuşesc o asemenea politică. (Claudiu Dumbravă)

Niciun comentariu: