luni, mai 19, 2008

Olteanu i-a replicat lui Stolojan


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a replicat la declaraţia lui Theodor Stolojan, susţinând că legea pe care acesta o blamează este iniţiată de Valeriu Stoica, vicepreşedinte PD-L. Redăm textul integral:
http://www.ziare.com/_files/Image/news/292/291631_0804_stolojan22.jpg

"În cazul în care Theodor Stolojan are carenţe de memorie, îi atrag atenţia că legea pe care o blamează este iniţiată de Valeriu Stoica, vicepreşedinte PD-L, şi că, în 1998, Valeriu Stoica a susţinut personal această lege în faţa Parlamentului. El a propus şi a obţinut susţinerea Legislativului de atunci ca miniştrii-parlamentari să poată fi anchetaţi doar cu acordul Camerei din care fac parte.
Dacă lui Theodor Stolojan îi este ruşine în faţa Europei cu acea lege, îl invit să-şi ceară scuze şi pentru că a acceptat, în 2000, să fie adjunctul lui Valeriu Stoica în PNL şi pentru că, în asociere cu acelaşi Valeriu Stoica, a încercat, în 2006, ruperea PNL.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/878184/1/bogdan-olteanu-gestica-31vt.jpg

Iar dacă cineva de la Bruxelles îl întreabă pe Theodor Stolojan de această lege şi despre responsabilii pentru utilizarea acestei proceduri în Parlamentul României, îi recomand să-şi caute responsabilii la el în curte. Guvernul din care făceau parte Valeriu Stoica şi Traian Băsescu a adoptat proiectul de lege şi l-a trimis Parlamentului, iar Parlamentul care îi avea ca membrii pe cei 2 a votat legea".
Theodor Stolojan a declarat astăzi că lecţia sau expresia cea mai puternică a faptului că acest sistem ticăloşit încă funcţionează este ceea ce se întâmplă în Parlament, unde foşti şi miniştri actuali, suspecţi de acte de corupţie, sunt examinaţi, dosarele lor sunt analizate de o comisie de parlamentari, pentru acordarea sau neacordarea avizelor de urmărie penală. România se face încă o dată de râs în faţa UE şi a lumii, pentru că a creat un sistem de protecţie a demnitarilor suspecţi de acte de corupţie.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/904500/1/bogdan-olteanu-guv-006.jpg

Niciun comentariu: