vineri, mai 23, 2008

Oricât de elegant aş vrea să fiu, nu-mi vine în minte decât cuvântul cretinism


Să nu se înţeleagă că fac cretini oamenii ci grija lor pentru prostii. Nu există un personaj negativ ci un "colectiv de oameni ai muncii politice strânşi într-o trupă de şoc intelectual". Este incredibil cum campania electorală se cantonează la nivel publicitar. Nu există zi de campanie care să nu conţină, la loc de frunte, câteva urme sângerânde provocate de războiul surd al bannerelor, afişelor, steguleţelor... Se ştie foarte bine că astfel de materiale electorale nu influenţează aproape de loc votul cetăţeanului, totuşi toţi candidaţii îşi pun exclusiv speranţele în portretul lor lipit pe stâlpi.
Păruiala prezentată azi: Sectorul 2:
Ontanu si membrii PD-L sector 2 se paruiesc din cauza bannerelor electorale
Ontanu si membrii PD-L sector 2 se paruiesc din cauza bannerelor electorale
Membrii organizatiei PD-L sectorul 2 si angajatii primariei conduse de pesedistul Neculai Ontanu (foto) se cearta ca la usa cortului din cauza bannerelor electorale. Scandalul a izbucnit miercuri noapte, cand angajatii administratiei au dat jos 20 astfel de bannere, in mai multe locatii din sectorul 2 al Capitalei, motivul invocat fiind amplasarea ilegala a acestora.
Democrat-liberalii sunt foc si para dupa actiunea primariei, anuntand ca au depus, deja, plangeri penale impotriva primariei sectorului 2. Potrivit acestora, edilul de sector, Neculai Ontanu, nu suporta concurenta, acesta fiind adevaratul motiv pentru care a dispus sa fie date jos materialele electorale ale adversarilor politici. (Sursa: PresaOnline.com)
The image “http://www.euractiv.ro/UserFiles/article/22ced11d8c8a76662d31ab1ca75345ac_04170317.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a acuzat, duminicã, 11/05/2008, într-o conferinţã de presã, PSD şi candidaţii social-democraţi la Primãria şi Consiliul Local Sector 2, cã oferã mitã electoralã şi utilizeazã nu numai banii publici, ci chiar şi funcţionarii primãriei în scopuri electorale.
"În calitate de vicepreşedinte al PDL, acuz public PSD şi candidaţii sãi la Primaria Sectorului 2 şi la Consiliul Local al acestui sector, de utilizarea banilor publici în scopuri electorale şi de oferire de mitã electoralã", a declarat Anca Boagiu.
Vicepreşedintele PDL a arãtat cã acuzele sale vizeazã organizarea de cãtre candidatul PSD, actualul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a unui spectacol în Parcul Plumbuita.
Boagiu a întrebat de unde a obţinut candidatul Onţanu banii pentru organizarea acestui spectacol, suma estimatã fiind de 30.000 de euro.
Totodatã, liderul PDL a cerut PSD sã publice nu numai lista celor care au sponsorizat campania candidatului social-democrat, ci şi valoarea lucrãrilor pe care aceste firme le-au executat în Sectorul 2.
De asemenea, Anca Boagiu a spus cã acuzele sale vizeazã şi organizarea de cãtre Neculai Onţanu a unei excursii la Bran, pentru 500 de persoane din Sectorul 2.
"Acuz PSD şi candidatul PSD la Sectorul 2 de folosirea banului public şi a funcţionarilor publici din Primãria Sectorului 2 în campania electoralã", a susţinut Boagiu. Ea a arãtat cã în organizarea acestei excursii la Bran sunt implicaţi şi participã 13 funcţionari publici din Primãria Sectorului 2, alte 10 persoane tot din aceastã instituţie, alãturi de 23 de funcţionari ai Poliţiei Comunitare, care astfel şi-au depãşit competenţele.
Vicepreşedintele democrat-liberal a mai spus cã Onţanu încearcã intimidarea cetãţenilor Sectorului 2 care amplaseazã în curţile lor bannere publicitare ale candidatului PDL la Primãria Sectorului 2, Dan Cezar Ionescu. Boagiu a arãtat cã Onţanu a semnat procese-verbale cu amenzi pentru locuitori din acest sector, care acceptaserã amplasarea bannerelor PDL pe proprietatea lor.
Mediafax


Liberalul Dragos Dinca spune ca Neculai Ontanu, contracandidatul PSD la Sectorul 2, il ocoleste in dezbaterile unde sunt invitati impreuna, iar Cozmin Gusa de la PIN se da evitat de independentul Sorin Oprescu in confruntarile televizate.

Jocuri cu absente si evitari sunt si in sectorul 3, unde Theodora Bertzi de la PNL spune ca pedelistul Liviu Negoita nu vrea sa se intalneasca cu ea in emisiuni, ca sa ii compare alegatorii.
Robert Ionescu, candidatul PNG-CD in sectorul 2, a fost calcat de o masina, iar incidentul a fost asociat imediat de echipa de campanie cu "semnificativa crestere in sondaje" a candidatului.
Sorin Oprescu pluseaza si parca asteapta ceva sange pe pereti, daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile de la incendierea cortului electoral, din fata Primariei Capitalei: "Incepem sa asistam la o campania electorala asa cum a cerut presedintele Traian Basescu, agresiva. Victimele sunt doar o chestiune de timp".
Daca faptele impotriva candidatilor sunt autentice si nu inscenate, pentru autovictimizare, nu avem de unde sti cu exactitate. Viata politica de pe Dambovita-Colentina, inca de pe vremea teroristilor, ne-a invatat sa primim cu neincredere orice strigat "Sariti, lume, ajutor !"
Picanteria cucuielor pare a fi piperul necesar unei mancari fara gust si chichirez, numesc aici campania "plictisitoare".
(http://www.ziare.com/Candidat_cu_capul_spart__brand_electoral_la_Bucuresti-313589.html)
http://www.220.ro/Ontanu_darama_bannerele_lui_Blaga-78864.html

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de acord pe NV, merg cu tine la asta pe NV, daca stii pocker.
PS.NV inseamna ca am citit doar titlul.

Anonim spunea...

Ontanu a dat tichetele cadou pentru profesori, dar Liviu Negoita nu. Pe cine votam ? pe Ontanu.