vineri, mai 09, 2008

PD-L: Sorin Oprescu este un "independent de conjunctura"


Vasile Blaga, candidatul PD-L la Primaria Capitalei, considera ca Sorin Oprescu este un "independent de conjunctura" sustinut, de fapt, de PSD. Vasile Blaga aminteste ca atât Sorin Oprescu cât si Cristian Diaconescu fac parte dintre "cei 322 de parlamentari care l-au suspendat pe Traian Basescu" si remarca faptul ca Sorin Oprescu nu are niciun fel de program pentru Bucuresti.
The image “http://www.romanialibera.ro/foto/93/92861/art_92861_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.realitatea.net/media/image/200803/w190/poza_001_00180082_1208832669_00.gif” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.presaonline.com/_img/items/MBGm7FN.jpeg” cannot be displayed, because it contains errors.
Candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, a fost invitat alaturi de Sorin Oprescu joi, 8 mai 2008, la emisiunea "Realitatea zilei" moderata pentru Realitatea Tv de catre Razvan Dumitrescu. Vasile Blaga a punctat în fata lui Sorin Oprescu si l-a pus în dificultate în câteva probleme esentiale.

"Nu poti pâna azi sa faci parte dintr-un sistem ticalosit, te dai de trei ori peste cap si esti independent"

Independenta politica a lui Oprescu a fost pusa la îndoiala de catre candidatul PD-L la Primaria Capitalei: "Nu poti pâna azi sa faci parte dintr-un sistem ticalosit, te dai de trei ori peste cap si esti independent". Vasile Blaga sustine ideea unei duble candidaturi pentru Primaria Bucuresti din partea PSD, bazându-se pe declaratiile liderilor marcanti ai acestui partid. "Declaratiile liderilor marcanti ai PSD sunt foarte clare: a început purtatorul de cuvânt al organizatiei de Bucuresti, fostul coleg al domnului Oprescu, domnul Madalin Voicu si a spus, nu e nicio problema, avem doi candidati, membri ai aceluiasi curent, nici macar ai aceluiasi partid, e bine ca unul sa câstige. A venit domnul Mitrea cu declaratiile pe care le cunoasteti, domnul Iliescu, pentru ca eu vreau sa întreb: domnul Iliescu face si dânsul parte din acelasi sistem ticalosit pe care l-ati enuntat?"

"Blat e de doi ani de zile între PSD si PNL"

Întrebat daca presedintele Traian Basescu, când a vorbit în interviul de la RRA de blat, s-a referit la el, Vasile Blaga a demontat speculatiile facute în presa în ultimele zile si a facut referire la blatul dintre PSD si PNL si la blatul din interiorul PSD. "Blat e de doi ani de zile între PSD si PNL. Au scos Partidul Democrat de la guvernare, dupa ce tocmai reusisem integrarea în Uniunea Europeana, dupa aceea l-au suspendat pe presedinte, cei 322 de parlamentari dintre care au facut parte si domnul Oprescu si domnul Diaconescu. Blat este în PSD, iata, pentru ca pâna la urma au doi candidati la Primaria Generala a Capitalei, indiferent cât de singur candidat se declara domnul Diaconescu pe de-o parte sau de independent domnul Oprescu, independent de conjunctura pe de alta parte aici sunt blaturile."
Vasile Blaga precizeaza ca, spre deosebire de Sorin Oprescu, poate face fata provocarilor pe care le ridica Primaria Capitalei pentru ca are un sprijin politic puternic, sprijinul PD-L: "Am si capacitatea de a negocia si cu ceilalti consilieri pentru a-mi putea duce la îndeplinire proiectele. Pentru ca nu poti cheltui un ban, nu un leu, un ban, din bugetul primariei fara o hotarâre a Consiliului General" .

http://www.restromania.ro/images/people/TraianBasescuWinsin2004.jpg

Candidatul PD-L le reaminteste bucurestenilor faptul ca Sorin Oprescu a fost consilier general al Capitalei din partea PDSR între anii 1996-2000 si viceprimar general în perioada iunie-decembrie 2000 "pâna a fugit în Parlament". "Atât ati iubit Bucurestiul. De ce nu ati încercat sa rezolvati problemele atunci, domnule Oprescu?" l-a întrebat Vasile Blaga pe Sorin Oprescu.

Avand in vedere ca Sorin Oprescu si-a justificat in emisiune slaba sa prestatie in functia de viceprimar al Bucurestiului in anul 2000 prin faptul ca nu s-a putut intelege cu Traian Basescu, Vasile Blaga ridicat problema modului "cum se va întelege domnul Oprescu atunci cu consilierii generali, când proprii dumnealui consilieri, colegii dumnealui din PSD în frunte cu Vanghelie" , ii sunt impotriva. "Cum o sa poata lucra domnia sa cu acesti consilieri daca nu a putut lucra cu un singur om?"
Vasile Blaga a continuat prin a-l întreba pe Sorin Oprescu ce propune concret programul sau pentru Bucuresti, dar nu a reusit decât sa obtina promisiunea ca acesta va publica pe website-ul sau un program pâna luni.

"Solutii, nu discutii!"

La sfârsitul emisiunii, Vasile Blaga si-a enunutat pe scurt câteva puncte din programul "Solutii, nu discutii!", angajamentul sau in fata bucurestenilor. "Bucurestiul este orasul în care trebuie sa-ti faca placere sa locuiesti, în care sa traiesti bine, în care sa fii în siguranta, în care sa petreci cât mai putin timp în trafic. Traficul este cea mai mare problema a Bucurestiului. Abordarea pe care o am fata de problema traficului este integrata în patru segmente clare: infrastructura stradala pe care voi continua sa o realizez si s-o dezvolt, managementul traficului, parcarile si, nu în ultimul rând, un sistem integrat de transport public din care sa faca parte si metroul.S-a convins si domnul Orban, în sfârsit, ca locul metroului este la capitala! Trebuie sa fie un oras în care serviciile publice sa fie la nivel european, nu sa mai fim în situatia în care 10% din populatie nu are apa si canal, în care lipsesc opt mii de locuri în gradinite, în care scolile au multe neajunsuri si, din pacate, stiti care este situatia transferului lor catre sectoare. Bucurestiul este un oras în care spatiul verde trebuie dezvolta, si adus la situatia din toate capitalele europene, spatiul verde adevarat. Din nefericire, în situatia de azi a Bucurestiului, o mare parte din spatiile verzi sunt maidane, peste 1800 de hectare sunt la sectoare. Doar în sectorul 3, 400 de hectare au fost transformate în parcuri. Bucurestiul este un oras în care trebuie cu totii sa încercam sa tinem pasul cu tot ce înseamna o curatenie adecvata unui oras european. Asta înseamna o salubrizare bine gândita, asta înseamna, din punct de vedere al mediului, o statie de epurare din care prima linie o vom da în exploatare în 201, în noiembrie."

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu nici nu ma uit la emisiuni ca nu am timp. Voi vota cu Blaga cai pare serios si oricum eu unul merg pe mana lui Basescu.
Daca voi gresi voi recunoaste dar nu am nici-un motiv sa merg mai degraba pe mana lui Tariceanu, Nicolai, Antonescu, Orban etc sau Iliescu, Nastase, Geoana etc, sau toti ailalti care sunt ei.