vineri, mai 09, 2008

Premierul a semnat constituirea Comitetului Lisabona


Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a semnat astăzi o Decizie prin care se constituie, la nivel de secretar de stat, Comitetul Lisabona pentru noul ciclu 2008-2010 al implementării Strategiei Lisabona, informează un comunicat de presă al Executivului, remis AMOS News.
The image “http://www.europarl.europa.eu/bucuresti/2525/images/P_20071019ter2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Comitetul îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea primului-ministru. Componenţa Comisiei, la nivel de instituţii, este următoarea:
Departamentul pentru Afaceri Europene
Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Economiei şi Finanţelor
Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică
Ministerul Internelor şi Reformei Administrative
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Ministerul Transporturilor
Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor
Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor
Ministerul Sănătăţii Publice
Ministerul Justiţiei
Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse
Comisia Naţională de Prognoză
Secretariatul General al Guvernului În termen de 3 zile de la data intrării în vigoare a deciziei, instituţiile de mai sus vor comunica Departamentului pentru Afaceri Europene numele reprezentanţilor desemnaţi în cadrul Comitetului. Componenţa nominală a comitetului se aprobă prin ordin al secretariatului de stat al Departamentului pentru Afaceri Europene în termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a deciziei. Comitetul este coordonat de către secretarul de stat al DAE şi are ca atribuţii implementarea şi monitorizarea procesului Lisabona, în perioada 2008-2010. Secretariatul tehnic al Comitetului va fi asigurat de Cepartamentul pentru Afaceri Europene şi Comisia Naţională de Prognoză. Lucările Comitetului se desfăşoară lunar sau ori de câte ori este nevoie. Decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Niciun comentariu: